• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

AUDI A6 C5 zmiana z automat na manual

ESPAŃATOMEK

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Madryt
Koledzy mam problem z audi a6 . Auto kolegi zabrał sie za zmiane i zong.

W PLIKU JEST WSZYSTKO

dodam jeszcze zmieniłem przepływkę na nową bo na starej była lipa

w adresie 3 hamulce sterownik niechce zapisać kodowania

W adresie 1 silnik kanał 50 error potrzebny pin ale niewiem skąd go wyciągnąć.

Adres 17 licznik prawidłowe kodowanie dla manual to 00060 czy 01060 . Zmieniał kodowanie a nie zapisał starych kodów które były . Teraz musze wszystko zrobic od nowa . Martwi mie jeszcze jedno czy w logach nie namieszał .

koledzy prosze o pomoc z tym tematem

Hej jest ktoś kto podpowie prosze w pliku są wszystkie samochodu .

Dziś wieczorem postaram się dać nowe informacje co udało mi się usunąść z błędów .

Auto odpala ele kopci na biało i nie może wejść wyżej niż 2000 tyś obrotów muli strasznie i dymu ful .Czy to jest wina pompy czy złego kodowanian . Przed przekładką zaznacze że był wymieniany śilnik i skrzynia nie sama skrzynia . WYMIENIŁEM SILNIK Z LICZNIKIEM I CENTRALITĄ przed przełożeniem chodził normalnie co nie tak zknociłem .

Czy jest możliwe że zamieniłem kostki ale wszystkie miałem zanaczone inaczej nie pasują . Koledzy jak t o ugryśc .

Będe dziś o 20 wieczorem .

Witam pomoże ktoś

KOLEDZY JEST KTOŚ WSTANIE MI POMÓC Z TĄ AUDICĄ

Jakie kodowanie silnika adres : 1 Jest w pliku przyjmuje tylko 01011 , 01014 i 01016 a ztego co wiem powinnob być b01012 . Czy jest inne i się myle . Było 01016

ADRES : 2 jest nieważny bo rozłączyłem sterownik od automatu .

Adres : 3 Hamulce . LOGIN 40168 NASTAWY PODSTAWOWE OO1 , O60 nieprzyjmuje loginu 40168 . Jest inny login do ustawienia czujnika kątu skrętu .

Nik t niechce pomóc

tak

Załączniki

• Log-DAREK-WAUZZZ4BZ1N110643-202150km-125610mi.txt
    3,3 KB · Wyświetleń: 14

PRO-Motor

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
261
Miasto
Piotrków
wklepywanie posta pod postem na pewno w tym nie pomoże. To forum mechaników, a nie elektroników i diagnostyków EOBD. Czym diagnozujesz, VCDS ?

P

PogotowieSamochodoweUK

Ale klega ma passata wiec pewnie te swoje nawyki ma z forum passata:D A oni z tego forum to slynni na cala europe sa.Niestety ze zlej strony...

ESPAŃATOMEK

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Madryt
Passat jest a ja jestem nowy na tym forum . Koledzy nowym się pomaga . To poco jest te forum . Mam sam szukać , dzięki grzybol pomogło

P

PogotowieSamochodoweUK

Nie chodzi o ton wypowiedzi zanany powszechnie jako '' OTO JESTEM, JA CHCE'' LUB ''MACIE MI POMUC BO OBJAWILEM SIE WAM JA NOWY''.
To inny rodzaj forum, inni ludzie, inne zasady.... A uproszcza sie to do jednego wyrazu SZACUNEK
I po zrozumieniu tego jednego niezbyt ciezkiego do przetworzenia wyrazu wszystko staje sie prostsze;)

Nastepnym razem ladnie popros, a gwarantuje ci ze twoj problem rozwinie sie na kilka stron i poznasz prawie wszystkich uzytkownikow tego forum:p

ESPAŃATOMEK

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Madryt
Koledzy prosze o pomoc

Jak tak działa te forum to ja dziekuje pozdrawiam wszystkich. Jeden z kolegów z forum się zainteresował i pomógł ale to niewystarczyło bym rozwiązał problem DZIEKUJE ZA PODPOWIEDZI KOLEGO . Ja wysiadam pozdrawiam i dziękuje za współprace.

Do góry Bottom