• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi a6 c6 przekaznik od zawieszenia

MarekLeon

SuperMechanior
Dołączył
3.02.2014
Postów
210
Punktów
0
Wiek
31
Miasto
Biłgoraj
witam auto jak wyżej posiada zawieszenie pneumatyczne problem jest taki że auto stoi na glebie nie załącza się pompa od zawieszenia i występuje błąd level control błąd 02646 pompę podłączałem na krótko pracuje w vagu przy próbie napompowania pompy wywala że przerwano pompowanie. moje pytanie co mogło paść gdzie znajdę przekaźnik od załączania sprężarki i bezpiecznik bezpieczniki sprawdzane przy słupku wszystkie Ok? Za wszelkie rady z góry dziękuję
 

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
21.02.2016
Postów
4308
Punktów
1070
Miasto
Koszęcin
Raz robiłem krzywe a8 nigdy więcej. Vcds 12-12 to ogarnie ale mózg Ci odparuje. Tam był wzór na liczenie a ja miałem lev 10 bo zrywalo polaczenie
 

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
3.02.2015
Postów
4880
Punktów
1746
Miasto
London
WWW
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk

Ja miałem w tym miejscu,
 

MarekLeon

SuperMechanior
Dołączył
3.02.2014
Postów
210
Punktów
0
Wiek
31
Miasto
Biłgoraj
Czyli rozumiem dywan w górę a kolega mniej więcej zdradzi jaki to wzór bo adaptację ogarniam i bloki pomiarowe plus kody dostępu. a bezpiecznik to też tam będzie. mi przy adaptacji też zrywa połączenie
 

Marek_S

SuperMechanior
Dołączył
10.07.2012
Postów
15130
Punktów
1859
Miasto
Sląsk
Niemieckie wynalazki jednak nie ma to jak activia w citroenach praktycznie się nie psuje
 

MarekLeon

SuperMechanior
Dołączył
3.02.2014
Postów
210
Punktów
0
Wiek
31
Miasto
Biłgoraj
wydarłem schowek i dywan nic tam takiego nie ma jak na foto ani od strony kierowcy ani od strony pasażera. Od strony pasażera jest masa sterowników a od strony kierowcy przekaźniki pod kierownicą .
 

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
1.10.2014
Postów
1254
Punktów
231
Wiek
26
Miasto
Szczytno
Przekaźnik od sterowania znajduje się pod podszybiem po prawej stronie (strona kierowcy) jaki nr nie pamiętam, ale na sto procent tam jest
 

MarekLeon

SuperMechanior
Dołączył
3.02.2014
Postów
210
Punktów
0
Wiek
31
Miasto
Biłgoraj
oczywiście auto europa czyli ruch prawostronny kierownica po lewej siedząc w aucie.
 

MarekLeon

SuperMechanior
Dołączył
3.02.2014
Postów
210
Punktów
0
Wiek
31
Miasto
Biłgoraj
dzięki wielkie mechanik.k o to mi chodziło przekaźnik był cały zielony i napalony wymienię go i zobaczę czy zagada.
 

gordona6c6

Nowy
Dołączył
22.01.2022
Postów
2
Punktów
0
dzięki wielkie mechanik.k o to mi chodziło przekaźnik był cały zielony i napalony wymienię go i zobaczę czy zagada.
czy wymiana przekaźnika pomogła ?
u mnie była podobna sytuacja, kompresor się nie załaczał, w VCDS pokazywało błąd 02646 Plausibility level control. Wyciągnąłem kompresor, okazał się że stał, był nadpalony wirnik. Udało się go po wyczyszczeniu uruchomić, w sensie silnik kompresora wystartował, zrobiłem na czysto, uszczelniłem, wymieniłem wkład i filtry osuszacza. Kompresor pompuje nawet do 19 barów, czyli raczej działa.
po wpięciu w układ nie załącza się...
czakam na nowe przekaźniki 373 (są dwa, jeden działa, drugi nie przekazuje prądu, styki mają OK, ale nie jeden nie dociąga styków).
Czy u Ciebie wymiana przekaźnika pomogła? czy było coś jeszcze?
miechy raczej mam dobre, bo nie opadał nagle, trzymał kilka dni ładnie i równo, czujniki wys. raczej dobre, bo w vcds pokazuje rzeczywiste parametry. w logu mam info, że zawór solenoid (discharge solen valve) status OFF, Pressure Accumul. Valve status OFF, przekaźnik kompresora wyłączony, - czy może być to spowodowane uszkodzonym przekaźnikiem ?

podobnie jak Ty, podłączyłem kompresor na krótko do akumulatora i komputer sterujący zawieszeniem nie skorzystał z jego pracy...


Adres 34: Poziomowanie (4F0 910 553 )

12:05:12 Grupa 003
7.9 bar Accumulator Pressure
13.1 bar Current System Pressure (dopompowałem ręcznie do 16 bar i również nic..>)
5.03 V Pressure Sensor Voltage Supply


12:05:12 Grupa 006
80.0*C Compressor Temp. (calculated)
35.0*C Compressor Temp. (actual)
nie Levl. Ctrl. via Accumulator OK?
przekażn WYŁ. Compressor Relay

12:05:12 Grupa 007
OFF Discharge Solen. Valve
OFF Pressure Accumul. Valve
przekażn WYŁ. Compressor Relay
13.1 bar Current System Pressure
 
Ostatnia edycja:

gordona6c6

Nowy
Dołączył
22.01.2022
Postów
2
Punktów
0
czy wymiana przekaźnika pomogła ?
u mnie była podobna sytuacja, kompresor się nie załaczał, w VCDS pokazywało błąd 02646 Plausibility level control. Wyciągnąłem kompresor, okazał się że stał, był nadpalony wirnik. Udało się go po wyczyszczeniu uruchomić, w sensie silnik kompresora wystartował, zrobiłem na czysto, uszczelniłem, wymieniłem wkład i filtry osuszacza. Kompresor pompuje nawet do 19 barów, czyli raczej działa.
po wpięciu w układ nie załącza się...
czakam na nowe przekaźniki 373 (są dwa, jeden działa, drugi nie przekazuje prądu, styki mają OK, ale nie jeden nie dociąga styków).
Czy u Ciebie wymiana przekaźnika pomogła? czy było coś jeszcze?
miechy raczej mam dobre, bo nie opadał nagle, trzymał kilka dni ładnie i równo, czujniki wys. raczej dobre, bo w vcds pokazuje rzeczywiste parametry. w logu mam info, że zawór solenoid (discharge solen valve) status OFF, Pressure Accumul. Valve status OFF, przekaźnik kompresora wyłączony, - czy może być to spowodowane uszkodzonym przekaźnikiem ?

podobnie jak Ty, podłączyłem kompresor na krótko do akumulatora i komputer sterujący zawieszeniem nie skorzystał z jego pracy...


Adres 34: Poziomowanie (4F0 910 553 )

12:05:12 Grupa 003
7.9 bar Accumulator Pressure
13.1 bar Current System Pressure (dopompowałem ręcznie do 16 bar i również nic..>)
5.03 V Pressure Sensor Voltage Supply


12:05:12 Grupa 006
80.0*C Compressor Temp. (calculated)
35.0*C Compressor Temp. (actual)
nie Levl. Ctrl. via Accumulator OK?
przekażn WYŁ. Compressor Relay

12:05:12 Grupa 007
OFF Discharge Solen. Valve
OFF Pressure Accumul. Valve
przekażn WYŁ. Compressor Relay
13.1 bar Current System Pressure
nowe przekaźniki nie pomogły :(
kompresor nie załącza się, samochód leży na podłodze...
 
Do góry Bottom