• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A6 C7 - cieknąca panorama

bialas6666

Początkujący
Punktów
0
Witam wszystkich,

mam problem z cieknącą panoramą w samochodzie Audi A6 C7 2013r. Odpływy przeczyszczona, są drożne, woda spływa swobodnie pod samochód. Mokra podłoga od strony pasażera, ślad po ściekaniu wody ze słupka A. Czy ktoś spotkał się z takim problemem?

bialas6666

Początkujący
Punktów
0
Szyba przednia nie jest oryginalna, wymieniana przez poprzedniego właściciela.

Moje podejrzenie na panoramę pochodzi nie bez powodu - miesiąc temu po mrozach i nagłych roztopach zobaczylem mokrą podłogę. Dodatkowo mokra była również podsufitka na wysokości daszkow przeciwsłonecznych oraz przestrzeni pasażera. Przeczyściłem odpływy dachu, sprawdziłem wodą czy są drożne. Samochód został suszony. Dzisiaj podłoga od pasażera znowu mokra, podsufitka za to sucha.
Woda spływa przez słupek A i kapie w tym miejscu:

Załączniki

• FB_IMG_1704390145022.jpg
    FB_IMG_1704390145022.jpg
    124,6 KB · Wyświetleń: 9

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
309
Miasto
Rakszawa
Stawiałbym też na szybę. U mnie w Saxo jest dokładnie to samo, postoi w deszczu auto to się basen robi pod dywanikami, a nawet na myjnię jak pojadę, to w środku jest względnie sucho.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
571
I tak trzeba rozebrać 1/4 samochodu...nawet jak kubłami będziesz łał.
No chyba, że masz fart i bezpośrednio przecieka.

Ewentualnie dyskotekowa wytwornica dymu.

bialas6666

Początkujący
Punktów
0
Sprawdzona szyba przez zakład od montażu szyb - jest okej, wszystko szczelne. Odchylili kawałek podsufitki i niestety jest mokra. Problem leży w panoramie... Czyli wracamy do punktu wyjścia. Jakieś pomysły?

Raffy

Nowy
Punktów
0
Szyba przednia nie jest oryginalna, wymieniana przez poprzedniego właściciela.

Moje podejrzenie na panoramę pochodzi nie bez powodu - miesiąc temu po mrozach i nagłych roztopach zobaczylem mokrą podłogę. Dodatkowo mokra była również podsufitka na wysokości daszkow przeciwsłonecznych oraz przestrzeni pasażera. Przeczyściłem odpływy dachu, sprawdziłem wodą czy są drożne. Samochód został suszony. Dzisiaj podłoga od pasażera znowu mokra, podsufitka za to sucha.
Woda spływa przez słupek A i kapie w tym miejscu:
Witam. Jestem nowy tutaj i mam dokładnie ten sam problem i w tym samym miejscu cieknie woda. Zdjąłem słupek i wszystko co mi się udało bez niszczenia haha I mokre napotkałem zaraz przy odpływie na łączeniu odpływu i tej gumowej rurki. Podejrzewam że tam coś jest uszkodzone i dlatego przecieka. Jeszcze nie zdołałem tego zrobić

Punktów
0
Witam, problem cieknącej panoramy w audi to powszechny problem, winny jest zły klej używany do klejenia panoramy który po latach się rozszczelnia. Jedyny sposób to wyjąć panoramę rozłożyć na części pierwsze i ponownie ja skleić. Odpowiedni klej (do szyb czołowych) i problem rozwiązany na zawsze.

Do góry Bottom