• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A6 c7

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
942
Jak w tytule. Posiada ktoś schemat elektryczny lamp przednich? W hgs nic nie ma oprócz sterownika silnika.Nie działa nic w prawej lampie.
Audi A6 c7 2.0 TDI 130 kW. Może w AD coś jest

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
942
Zatrzymałem się na etapie zwarcia w lampie i bcm. Woda w lampie narobiła problemów. Potrzebuje podmienić bcm, pech chciał że w smoku akurat nie mam aktywnej ten funkcji i nie opłaca się kłaść 2500 za jedno auto. Myślicie, że vcp sobie poradzi z klonem tego bcm?nie mam dlatego nie mogę sprawdzić. W ostateczności przerzuce procesor, ale chciałbym uniknąć ingerencji w ten ori, chyba że coś innego to ogarnia. Mam jeszcze avdi ale jemu to nie ufam wcale...

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
942
Przetwornice i bcm załatwiły sprawę, zapomniałem napisać

Corel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
117
Miasto
Świdnica
Gdzie znalazłeś schemat ? W ad też mocno okrojona wersja a szukam schematu do przedniej kamery

kubart

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
190
www.ecudiagnostyka.pl
Gdzie znalazłeś schemat ? W ad też mocno okrojona wersja a szukam schematu do przedniej kamery
Elsa albo Alldata . Masz tam wszystko. Jak nie znajdziesz to podeslę ci na mail, tylko jaki model/rok/itp
Myślicie, że vcp sobie poradzi z klonem tego bcm?
VCP to chyba jak VCDS - kodowania itp ale proca to watpię żeby sklonować. Jak coś to VVDI Prog + przystawki kopiują komforty i BCMy VAG/Porsche włacznie z LOCKED tylnymi z kluczami. Robi to też KEYMASTER ale go nie mam , SMOK czegoś tam nie robi ale nie wiem bo kolega pożycza czasami odemnie Xhorsa.

Ostatnia edycja:

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
942
Zrobiłeś klona czy zamieniłeś procki?
Jedno i drugie. Przerzuciłem proca, a później kupiłem vvdi proga.
Schemat użyczył mi kolega @kubart, ale dam Ci na priv info gdzie są takie schematy.
Elsa albo Alldata . Masz tam wszystko. Jak nie znajdziesz to podeslę ci na mail, tylko jaki model/rok/itp

VCP to chyba jak VCDS - kodowania itp ale proca to watpię żeby sklonować. Jak coś to VVDI Prog + przystawki kopiują komforty i BCMy VAG/Porsche włacznie z LOCKED tylnymi z kluczami. Robi to też KEYMASTER ale go nie mam , SMOK czegoś tam nie robi ale nie wiem bo kolega pożycza czasami odemnie Xhorsa.
Tak VCP tego nie robi, ale ma dużo funkcji i chyba kupię jak będzie wolny $. Vvdi prog robi fajnie i bez tej przystawki też da radę.

kubart

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
190
www.ecudiagnostyka.pl
Tak VCP tego nie robi, ale ma dużo funkcji i chyba kupię jak będzie wolny $.
Pracowałem chwilę na VCP , fajnie parę rzeczy ogarnia nawet lepiej niż VCDS, potem kupiłem fulla VVDI2 I sprzedałem vcp bo się dublowało a jeszcze klucze doszły.
Teraz wolałbym tego keymastera poldiag , ale na razie vvdi prog starcza , przystawki się przydają do nowszych bcm2 locked -

Do góry Bottom