krystof1994
Uczestnik
Witam wszystkim. Mam problem z autem ktorego nie potrafię usunąć. Pacjent Audi a6c5 2.8 193 km (ACK) Q 1997r. Problem jest od kilku miesięcy, tydzien temu założona instalacja LPG niestety albo i stety nic sie nie zmienia czy na lpg czy pb. Mianowicie, podczas pełnego otwarcia przepustnicy( starszy typ na linkę) auto przyspiesza żwawo ciagnie do samej gory, lecz ma chwilowe, delikatne, trwające ułamki sekund czkawki cos jak wypadający zapłon jednego z cilindrów lecz delikatniej. Co sprawdzone/ wymienione:
-bloki pomiarowe( przepływka pełne obciązenie 140g\s; sondy bieg jałowy od 0,2v do 0,8 v; nastawniki 22% pełne obciążenie, temperatury i cała reszta w normie)
- wszystkie filtry zmianione, nowe ori swiece, przewody ngk, cewka beru (nie mam pewnosci co do własciwej jej pracy)
- błędów brak, szczelnosć dolotów sprawdzana, czyszczona i sprawdzona przepustnia
Z góry dzieki za pomoc, pozdrawiam.
-bloki pomiarowe( przepływka pełne obciązenie 140g\s; sondy bieg jałowy od 0,2v do 0,8 v; nastawniki 22% pełne obciążenie, temperatury i cała reszta w normie)
- wszystkie filtry zmianione, nowe ori swiece, przewody ngk, cewka beru (nie mam pewnosci co do własciwej jej pracy)
- błędów brak, szczelnosć dolotów sprawdzana, czyszczona i sprawdzona przepustnia
Z góry dzieki za pomoc, pozdrawiam.