• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi ecu

malerikula

Bywalec
Dołączył
9.07.2017
Postów
56
Punktów
9
Wiek
35
Miasto
Rybnik
Cześć
Posiada ktoś soft do tego stera (w załączniku), bo na 20gb akurat tego nie mam. Pozdrawiam
 

Załączniki

  • -6527163625514030770.jpg
    -6527163625514030770.jpg
    232,2 KB · Wyświetleń: 18

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
19.12.2015
Postów
2860
Punktów
744
Wiek
34
Miasto
Pogorzela
Podlacz vcds i zobacz jaka masz wersję oprogramowania . Najlepiej wez zrob zdjecie pierwszej strony jak się połączyć.
 

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
19.12.2015
Postów
2860
Punktów
744
Wiek
34
Miasto
Pogorzela
Możesz to wgrać. Ten zaznaczony. Tylko pamiętaj że jeśli coś było wyłączone programowo ( dpf,egr itd ) to przywrócisz do ori.
 

malerikula

Bywalec
Dołączył
9.07.2017
Postów
56
Punktów
9
Wiek
35
Miasto
Rybnik
Możesz to wgrać. Ten zaznaczony. Tylko pamiętaj że jeśli coś było wyłączone programowo ( dpf,egr itd ) to przywrócisz do ori.
Auto narazie odjechało, z tego co klient gadał to tam siedzi inny soft. Żeby było mało to tak jak piszesz dpf,egr,off. Dlatego chce właśnie ori żeby mieć czysto, a potem dopiero bede robił dpf i egr, itd. Narazie chce to wgrać galletto dalej xtoolem, najważniejsze ori :)
Co do VCDS to pożyczyłem kumplowi, ale w G-scan3 jest to zrobione bardzo podobnie jak w vcds wiec tym to odczytam
Dziękuję za informacje
 

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
19.12.2015
Postów
2860
Punktów
744
Wiek
34
Miasto
Pogorzela
Musisz mieć odczytana wersję softu z numerem ecu . Na tej podstawie robisz flasowanie sterownika vcp np.
 

malerikula

Bywalec
Dołączył
9.07.2017
Postów
56
Punktów
9
Wiek
35
Miasto
Rybnik
Jest to 3.0
klient tam ma nadziobane:) chce zrobić zmiane oprogramowania z tego co gadał dpf i egr wyłaczony ale błedy z egr lecą.
Więc wymysliłem że zaczne od zera pierwsze ori potem reszta
 

Davpod

SuperMechanior
Dołączył
15.09.2018
Postów
172
Punktów
41
Miasto
Gdańsk
Moge ci sprawdzic czy mam ale to jutro no chyba ze jeszcze dzis mnie cos zagna do firmy bo tak bywa
 

Davpod

SuperMechanior
Dołączył
15.09.2018
Postów
172
Punktów
41
Miasto
Gdańsk
Taka wersja jak u ciebie na etykiecie ecu
 

Załączniki

  • 4F0910402N__0020.rar
    2,4 MB · Wyświetleń: 3

malerikula

Bywalec
Dołączył
9.07.2017
Postów
56
Punktów
9
Wiek
35
Miasto
Rybnik
Ten 4f0910402N mam dałem zrzut ekranu nr1 powyżej. Myślałem że ma być ten drugi numer z etykiety ecu 4F0907401B.
podsumowując ten 4F0910402N mogę wgrać?
Dziękuję bardzo za plik.
 
Do góry Bottom