• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi TT 1.8T wyłącza się kompresor po kilku minutach pracy.

m123ek

SuperMechanior
Punktów
19
Witam,
Mam problem z Audi TT, wymieniono na nowy kompresor, osuszacz, zawór rozprezny, czujnik ciśnienia, a problem pozostał po uruchomieniu z 5 min wszystko chodzi chłodzi i nagle kompresor się wyłącza, po zgaszeniu i odczekaniu kilkunastu minut, zaczyna chłodzić i znów wyłącza. Ciśnienia jak chodzi HP ok15 bar, lp 2-3(wentylatory oba chodza). Kto ma jakiś pomysł?

Edit. Zauważyłem, że podczas wyłączenia się kompresora, stają oba wiatraki i temperatura silnika zaczyna rosnąć ponad 110st

Ostatnia edycja:

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
No właśnie tu masz problem. Wysoka temp silnika. Sterownik odetnie klimę żeby odciążyć silnik

m123ek

SuperMechanior
Punktów
19
No właśnie tu masz problem. Wysoka temp silnika. Sterownik odetnie klimę żeby odciążyć silnik
Dzis zauważyłem, że od rana jak odpaliłem na zimym wszystko chodzi, przy ok 75st kompresor się wylaczyl wraz z wiatrakami na kilkanaście sekund i się załączył, aż temperatura doszła do 90 chodziło i nagle wyłączył się kompresor i wiatraki i już się nie uruchomiły, temperatura zaczęła rosnąć

MurzynAVT

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
Przeworsk
Czujnik temperatury płynu chłodzącego robi czasem takie rzeczy

jarek_g60

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto