• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Autel DS808 KIT vs Autel MX900 vs RS900 PRO interfejs do małego warsztatu

lukaszgrb

Gaduła
Punktów
9
Miasto
Białystok
www.francuskie.pl
Witam Serdecznie !

Tak jak w temacie potrzebuję pomocy w wyborze interfejsu do małego,hobbystycznego warsztatu ...
Pracując zawodowo w warsztacie użytkowałem głównie Autela bodajże 909 . Bardzo dobrze Mi się na Nim pracowało a co do funkcji to wiadomo jak to uniwersalny interfejs coś działa a coś nie ...
Aktualnie Chciałbym przeznaczyć na ten cel Max 3 tyś złotych . Chciałbym aby sprzęt był jak najlepszy w tej cenie to wiadomo , przyszłościowy jeśli chodzi o aktualizacje i Miał jak najlepsze pokrycie aut ... Auta naprawiam różne z przewagą Marek Europejskich . Gdybyście mieli dodatkowe pytania to chętnie na Nie odpowiem .... Chciałbym aby był to napewno legalny sprzęt ,żadne ryżowe wynalazki , korzystam z Nich aktualnie i Jestem już trochę zmęczony ... To co Ja znalazłem jako najciekawsze to : Autel DS808 KIT vs Autel MX900 vs RS900 PRO . Ostatni sprzęt to głowica pod laptopa i takie rozwiązania również wchodzą w grę na BT lub kablu bez znaczenia . Jeśli chodiz o markę Autel to dla Mnie jest raczej godna zaufania AutoXscana nie znam więc będę wdzięczny za wszelkie opinie .

Z góry dziękuję za pomoc i Pozdrawiam !!!

lukaszgrb

Gaduła
Punktów
9
Miasto
Białystok
www.francuskie.pl
Tak kolego , udało Mi się kupić . Niestety info w necie jak na lekarstwo dużo fejkowych opinii,testów itd. Kupiłem to na czym najwięcej w życiu pracowałem . Czyli Autel dodatkowo na allegro weeks dostałem super cenę na urządzenie z 2 letnią aktualizacją . DS808 KIT. W cenie którą uzyskałem super sprzęt ,Jestem bardzo zadowolony :)

Bajzel

Gaduła
Punktów
15
A jak to działa z grupą PSA? Daje sobie radę z adblue?

lukaszgrb

Gaduła
Punktów
9
Miasto
Białystok
www.francuskie.pl
Hmmm , Powiem tak odkąd go Miałem to zdarzyło Mi się w nowszych PSA kilka razy błędy odczytać ,nie Miałem defakto problemu z Adblue Samym ale pracując w warsztacie na wyższej wersji Autela nie było żadnego kłopotu .

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
224
Miasto
Gdansk
I jak tam kolego sprawdza sie autel ? mozesz napisac opinie po kilku miesiacach?

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Ja używam autela maxidasa od 2 lat. Jedynie ze starszym.iveco był problem.
No kodowanie drzwi przesuwnych w Chryslerze bez problemu. Trza w cholerę się nagrzebac w zakładkach ale daje rade

lukaszgrb

Gaduła
Punktów
9
Miasto
Białystok
www.francuskie.pl
I jak tam kolego sprawdza sie autel ? mozesz napisac opinie po kilku miesiacach?
Polecam Autela w każdym calu dla Mnie to jest najlepsze urządzenie uniwersalne z jakimi Miałem do czynienia . Jest jeszcze teraz ten RS ale Ja niestety nie zaryzykowałem ... Dla Mnie Autel jest dłużej na rynku i wzbudza większe zaufanie ... Autel jest dosyć szybkim urządzenie i w porównania do Launcha ma lepsze tłumaczenia ... Jeśli chcesz coś więcej wiedzieć zapraszam na priv lub zadaj konkretne pytanie w temacie . Jeśli Jesteś z okolic zapraszam na test . Chętnie pomogę bo wiem że nie jest to prosty zakup ...

Do góry Bottom