• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Auto do 60tys

wiotq

Nowy
Punktów
2
Cześć,
Poszukuje auta segmentu C/D, które spełni moje specyficzne wymagania czyli LPG i slink z turbo aby zachowac dynamike lub w miarę oszczędny diesel oraz aktywny tempomat inne tego typu asystenty.
Aktualnie jeżdżę Pugiem 508 GT z 2.2HDi z 13 roku i gdyby nie ponad 400tys przebiegu to bym go dalej uzytkowal ale chce sie go pozbyc poki jest jeszcze warty te 15-20tys.

Moje typy na teraz to:
- Volvo P3 -> S60, V60 i V60CC - Celuje w ostatni z wypustów 2.5T z USA na pośrednim wtrysku aby przyjął dobrze LPG lub D6 w V60 czyli 2.4D i hybryda plug in. Przed pugiem mialem przez 5 lat V70 P2 2.5T i dobrze wspominam ten samochod, dźwięk R5 na przelocie nadal mi się po nocach śni. Mam świadomość o tym, ze uklad hybrydowy w D6 sprawia problemy a dokladniej kompresor klimy ale do pracy mam 20km i moge sie w niej za darmo ladowac.
- Golf z 1.6Tdi
- Cokolwiek z koncernu vaga z 1.8/2.0tsi z LPG, tutaj pytanie do was od którego dokładnie rocznika poprawiono wszystkie problemy wieku dziecięcego

Toyoty odpadają ze względu na słabą dynamike w wersjach z hybrydami a samo wyciszenie i jakość spasowania pozostawia wiele do życzenia, mamy nowe corolle i camry na sluzbkowach.

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
77
Te autka o których wapominasz też będą miały po 300/400kkm. Ty jednak za te 60000 dostaniesz dość dobrze zbajerowaną historię, nowe zegary, eeprom bez zimnych lutów z przebiegiem o jakim śnisz, nową kierę, mieszek i nakładki na pedały a doktor w misie będzie w miarę świeży.
Za 60000 to dziś dokłada się 20000 i bierze roczną Toyotę spod salonu z przebiegiem max.5000, wycisza, dokłada bajery u elektronika i cieszy się spokojem przez wiele lat.

Rys00

Boss regionalny
Punktów
85
Jeśli rozważasz coś klasy Golfa to będę sprzedawał w tych pieniądzach Megane IV 1.5 115 kM z 2022r 31 tys przebieg, kamery przód / tył , full ledy itp. Pali 4 -5.5 l/100 więc gaz nie potrzebny

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
518
Jeśli rozważasz coś klasy Golfa to będę sprzedawał w tych pieniądzach Megane IV 1.5 115 kM z 2022r 31 tys przebieg, kamery przód / tył , full ledy itp. Pali 4 -5.5 l/100 więc gaz nie potrzebny
Już jeden tu sprzedawał, interfejsy :D po koleżeńsku. Afera na pół kraju z prokuratorem w tle.
Potem zmiana nika i dalej w grze :D

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
77
W demokracji przyjaźń istnieje tylko wtedy, gdy:
- ktoś coś chce i to bierze
- ktoś coś dostaje
- ktoś coś ugrać chce
- ktoś coś potrzebuje

Gdy to "coś" dostanie/ugra - nie powie "dziękuję, odwdzieczę się" tylko od razu ładuje kosę w żebra.
Typowo amerykański system dupcenia.
Podupcyć i wykopać.

Ps. Podupcyć, nie zapłacić, wykopać.

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
236
Miasto
Rzeszów
Jak Golf, to z 2.0 TDI prędzej - 1.6 to taki raczej do spokojniejszej jazdy, poza tym jak się z Peugeota przesiądziesz, to będziesz się czuł jak w pekaesie.

Do góry Bottom