• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Auto na rajdówkę do 3000

Status
Zamknięty.

carniski1

SuperMechanior
Punktów
-142
Takie tam autko do 3 000 na rajdówkę tak żeby po założeniu największych kompatybilnych kół był prześwit minimum 20 cm jakieś propozycje

Drugi2

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
1102
ZIŁ 2906
1720871504647.png
jeździ, pływa, nie straszny mu śnieg, błoto

zostają ci tylko stare używki lub jak się orientuję tyko w Australia jakaś firma robi takie pojazdy o napędzie śrubowym

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1801
Miasto
Koszęcin
Moje grande punto.
Zawieszenie z fiata doublo. Nie pamietam ale cos kolo 24 cm prześwitu. Jak chxesz to Ci porobie zdjecia

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1801
Miasto
Koszęcin
To Clio 2, citroen saxo, peugeot chyba 106. Mnie sie trafilo to grande punto za grosze. Na poczatku jezdzilem seria. Rok czasu i w sumie ino szyby sa fabryczne. Cala reszta przerobiona. Klatki brak ale buda obspawana. Ja tam amator ale na torze to nie widzialem jeszcze śmieciarki. Co kto ma to ogień. Liczy sie zabawa

Miedzy paluchami mam 20 cm. Sterczy dosc wysoko na asfalcie troche to przeszkadza ale po łące juz 140 jechałem

Abc

Załączniki

• IMG_20240713_152318.jpg
    IMG_20240713_152318.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 20
  • IMG_20240713_152304.jpg
    IMG_20240713_152304.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 20
  • IMG_20240713_152252.jpg
    IMG_20240713_152252.jpg
    4,1 MB · Wyświetleń: 20
  • IMG_20240713_152223.jpg
    IMG_20240713_152223.jpg
    2,9 MB · Wyświetleń: 21
  • IMG_20240713_152850.jpg
    IMG_20240713_152850.jpg
    4,1 MB · Wyświetleń: 18

carniski1

SuperMechanior
Punktów
-142
To Clio 2, citroen saxo, peugeot chyba 106. Mnie sie trafilo to grande punto za grosze. Na poczatku jezdzilem seria. Rok czasu i w sumie ino szyby sa fabryczne. Cala reszta przerobiona. Klatki brak ale buda obspawana. Ja tam amator ale na torze to nie widzialem jeszcze śmieciarki. Co kto ma to ogień. Liczy sie zabawa

Miedzy paluchami mam 20 cm. Sterczy dosc wysoko na asfalcie troche to przeszkadza ale po łące juz 140 jechałem

Abc
Na Citroena i peugeoty nawet nie patrzę więc sorry za zawracanie głowy a a propos renówki no bo felgi sobie załatwię w Chinach poniżej 200 zł za komplet pytanie tylko ile kosztują opony terenowe może kiedyś ktoś coś słyszał to pisać a teraz już zwężamy budżet do 2500 zł bo za tyle znalazłem renówka w stanie idealnym

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
498
Miasto
Częstochowa

Abc
Bartula ty z Częstochowy że auta na Częstochowskich blachach, czy skupujesz po prostu gruzy z mojego miasta? :) Kawałek masz do mnie.

carniski1

SuperMechanior
Punktów
-142
Bartula ty z Częstochowy że auta na Częstochowskich blachach, czy skupujesz po prostu gruzy z mojego miasta? :)
A propos ciebie to chciałbym zdradzić swój wymarzony samochód tylko nie wiem czy mogę napisać co to za auto bo byłby to polski samochód poddany ogromnym modyfikacjom jaki dokładnie to już nie powiem

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
498
Miasto
Częstochowa
A propos ciebie to chciałbym zdradzić swój wymarzony samochód tylko nie wiem czy mogę napisać co to za auto bo byłby to polski samochód poddany ogromnym modyfikacjom jaki dokładnie to już nie powiem
za 3 koła nie kupisz auta do rajdówki, chyba że doinwestujesz z 10 koła, ale to też między blokami śmigać tylko. Za 3K możesz kupić i będzie ładnie stało, a podwozie, zawieszenie itd to sito i ruda

carniski1

SuperMechanior
Punktów
-142
za 3 koła nie kupisz auta do rajdówki, chyba że doinwestujesz z 10 koła. Za 3K możesz kupić i będzie ładnie stało, a podwozie, zawieszenie itd to sito i ruda
To ty nie wiesz że na każdą korozję pomaga najtańszy odrdzewiacz z Lidla

Zresztą na przykład taka sprężyna amortyzatora zawieszenia do Fiata Seicento to patrząc na najtańsze zamienniki koszt około 30 zł

To ile w takim razie może kosztować taka sprężyna wahacz albo jego mocowanie do Daewoo Tico

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
498
Miasto
Częstochowa
To ty nie wiesz że na każdą korozję pomaga najtańszy odrdzewiacz z Lidla
i dalej podstawy nie znasz, przywiozę ci auto, byle jakie z podwoziem z korozją (rdzą) przeżartę do gołej blachy i zrób mi to WD40 Ty nawet nie wiesz co piszesz, tak jak ze świecami. piszesz aby napisać a potem się głowisz co za głupoty piszesz. do 3 Tysi nie kupisz zdrowego auta (podwozia)!!! A zwłaszcza do rajdówki gdzie na pierwszym lepszym zakręcie czzy dziurze przy prędkości rozsypie się i położy przy żyletkach. Fantazje to masz i to dalej, dalej marzysz o czymś co jest nie realne, nawet ze strony technicznej i logistycznej.

Jak patrzysz na najtańsze zamienniki i amorka chcesz kupić za 30 zł to odpuść temat, serio.

Mam wrażenie, że piszesz tematy na siłę, bez przemyślenia.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1801
Miasto
Koszęcin
Jan mieszkam 40 km na zachod od czestochowy. Ta croma to żony. Kupiona w czestochowie. Pod maska jest niezly piec. 2.4 5 cylindrw turbodiesel. Seria 200 KM wiadomo, ze ma sporo wiecej.
A co do auta to faktycznie wyglad nie ma znaczenia. Buda jej sztywność to robi robote. Mialem robic klatke ale przepisy sie pozmieniaja czy juz sie pozmieniał i klatka = brak przeglądu. Wiec obspawalem bude. Nie widac a szyywna w cholere. No wiadomo jak ganiasz.po szutrach to bez chlapaczy nie wpuszczą. O najwazniejsze od glupienia sa tory jakies drogi niepubliczne za zgoda lesniczego

Ps na drodze zgodnie z przepisami. Np wyprzedza mnie E90 zaraz przed zakretem. Jakie bylo zdziwko tego.mistrza prostej jak 3 sek pozniej bralem go po zewnetrzenej bo boidupa wyhamowala do 40

carniski1

SuperMechanior
Punktów
-142
i dalej podstawy nie znasz, przywiozę ci auto, byle jakie z podwoziem z korozją (rdzą) przeżartę do gołej blachy i zrób mi to WD40 Ty nawet nie wiesz co piszesz, tak jak ze świecami. piszesz aby napisać a potem się głowisz co za głupoty piszesz. do 3 Tysi nie kupisz zdrowego auta (podwozia)!!! A zwłaszcza do rajdówki gdzie na pierwszym lepszym zakręcie czzy dziurze przy prędkości rozsypie się i położy przy żyletkach. Fantazje to masz i to dalej, dalej marzysz o czymś co jest nie realne, nawet ze strony technicznej i logistycznej.

Jak patrzysz na najtańsze zamienniki i amorka chcesz kupić za 30 zł to odpuść temat, serio.

Mam wrażenie, że piszesz tematy na siłę, bez przemyślenia.
Nie zamierzam odpuszczać tematu kocham majsterkować i będę kombinował a jeśli już mówimy o przeżartym metalu no to w takim przypadku element jest do wymiany lub naprawy

Faja

SuperMechanior
Punktów
20
Miasto
Puławy
W każdym samochodzie można zwiększyć prześwit. Ale najłatwiej w samochodzie z długimi półosiami i ramą pomocniczą z przodu. Setki lat temu jak bawiłem się w tani off-road popełniłem takiego golfa 2.

Załączniki

• Zdjęcie002.jpg
    Zdjęcie002.jpg
    42 KB · Wyświetleń: 8
  • golf2 004.jpg
    golf2 004.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 8

Faja

SuperMechanior
Punktów
20
Miasto
Puławy
Jeśli masz migomat i zaprzyjaźnionego tokarza to zrobisz rajdówkę za grosze.
Automatyczne połączenie postów:

A jak szukasz agresywnych opon terenowych w małych rozmiarach to chyba zostaje tylko firma pneus ovada.

Załączniki

• Zdjęcie000.jpg
    Zdjęcie000.jpg
    38,5 KB · Wyświetleń: 5
  • Zdjęcie000(1).jpg
    Zdjęcie000(1).jpg
    53,8 KB · Wyświetleń: 5

carniski1

SuperMechanior
Punktów
-142
W każdym samochodzie można zwiększyć prześwit. Ale najłatwiej w samochodzie z długimi półosiami i ramą pomocniczą z przodu. Setki lat temu jak bawiłem się w tani off-road popełniłem takiego golfa 2.
1. Czy takie auto przejdzie przegląd
2. Czy jest na sprzedaż
3. Ile kosztuje

Jeśli masz migomat i zaprzyjaźnionego tokarza to zrobisz rajdówkę za grosze.

A jak szukasz agresywnych opon terenowych w małych rozmiarach to chyba zostaje tylko firma pneus ovada.
Nie mam ochoty się w to bawić i dzięki za radę z oponami terenowymi tylko pytanie jakie to są koszta tylko pytanie jakie to są koszta

Faja

SuperMechanior
Punktów
20
Miasto
Puławy
Autem jeździłem przez 6 lat i przechodziło przeglądy. Raz przyczepili się niebiescy bo ateki wystawały poza obrys auta. Dali mi tydzień na poprawkę co też uczyniłem. Jeśli chodzi o koszta to jeśli robisz wszystko sam to są znikome. w tym projekcie najdroższy był silnik bo w zamian oryginalnego 1,6 td wstawiłem 1,9 tdi. I opony, bo to były oryginalne 27 calowe BFG AT.

carniski1

SuperMechanior
Punktów
-142
Jeśli chodzi o koszta to jeśli robisz wszystko sam to są znikome. w tym projekcie najdroższy był silnik bo w zamian oryginalnego 1,6 td wstawiłem 1,9 tdi. I opony, bo to były oryginalne 27 calowe BFG AT.
1. Wolnossący 1.4 diesel na pompie wtryskowej mi wystarczy
2. Prześwit 25 cm mi wystarczy

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom