Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
jesli zlikalizowałeś centralke to zapewne masz różnokolorowe kable bo tak jest zazwyczaj w alarmach a kable od odcięcia zapłonu powinny mieć jednakowy kolor i trzeba je zmostkować, ale najlepiej by było gdybyś prześledził gdzie odchodzą wszystkie kable i zlokalizował dwa idace w to samo miejsce, to powinny byc one
wlasnie o to chodzi ze nie zlokalizowalem centralki i nie wiem jak to zrobic. powiem bardziej szczegolowo: nawalil mi akumulator i wymienilem go , jednak po wlozeniu nowego cos jakby sie zresetowalo i ciagle sie wlacza alarm, ktorego nie moge wylaczyc i nie moge odpalic auta.
wszystko znalazlem ale moglibyscie mi wyslac jakis schemat jak to teraz podlaczyc? bo kilka kabli jest poucinanych a kilka jest polaczonych , jak je polaczyc??
to raczej kontrolka od immobilizera ale jedno z drugim nie powinno mieć nic wspólnego, chyba że ktoś podłączył alarm pod immo to wtedy Ci nie pomoge bo nie mam schematu