• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Autoalarm Skoda Octavia problem

wojtinho11

Początkujący
Punktów
0
WITAM, ZGUBILEM TZW "MATKE" OD ALARMU I NIE MOGE ODPALIC AUTA. WIE KTOS MOZE JAK ROZLACZYC DODATKOWY ALARM? Z GORY DZIEKUJE

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3314
Miasto
PZ
jesli zlikalizowałeś centralke to zapewne masz różnokolorowe kable bo tak jest zazwyczaj w alarmach a kable od odcięcia zapłonu powinny mieć jednakowy kolor i trzeba je zmostkować, ale najlepiej by było gdybyś prześledził gdzie odchodzą wszystkie kable i zlokalizował dwa idace w to samo miejsce, to powinny byc one

wojtinho11

Początkujący
Punktów
0
wlasnie o to chodzi ze nie zlokalizowalem centralki i nie wiem jak to zrobic. powiem bardziej szczegolowo: nawalil mi akumulator i wymienilem go , jednak po wlozeniu nowego cos jakby sie zresetowalo i ciagle sie wlacza alarm, ktorego nie moge wylaczyc i nie moge odpalic auta.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3314
Miasto
PZ
jak masz diodę led alarmu to idź po kablach albo od skrzynki bezpiecznikowej

wojtinho11

Początkujący
Punktów
0
wszystko znalazlem ale moglibyscie mi wyslac jakis schemat jak to teraz podlaczyc? bo kilka kabli jest poucinanych a kilka jest polaczonych , jak je polaczyc??

wojtinho11

Początkujący
Punktów
0
probowalem ale nie odpalilem a na desce swieci sie lampka "samochod z kluczykiem ". to od alarmu?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3314
Miasto
PZ
to raczej kontrolka od immobilizera ale jedno z drugim nie powinno mieć nic wspólnego, chyba że ktoś podłączył alarm pod immo to wtedy Ci nie pomoge bo nie mam schematu

Do góry Bottom