• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

AutoCom padł po aktualizacji. CDP+

Kiko_tychy

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tychy
Witam. Próbowałem odpalić autocoma w wersji 2013.1 lecz nie dalo sie aktualizowac co było wymagane do działania. Kombinowalem na wszystkie sposoby jakie znalazlem na forach.
Po ostatniej aktualizacji ( podmiana katalogu firmware) - nieudanej aktualizacji w glowicy swiecila sie czerwona dioda i tak juz zostało. Po odłączeniu od zasilania zgasła i to juz wszystko.
Urządzenie jest widoczne w M$ XP.

Rozumiem ze nastapił błąd podczas wgrania nowego firmware i trzeba pewnie recznie to zrobic jakims zewnetrznym programatorem. Robil ktos cos takiego? Mial ktos taki problem.

Danycool1

SuperMechanior
Punktów
35
Albo miałeś skok napięcia (może spadek),albo odłączyłeś głowicę podczas wgrywania SW.zainstaluj Ver.2012.3
daj 12V (podpinasz pod wtyk OBD) z zasilacza +USB i aktualizujesz głowice czekaj nawet z 20 min bo potrafi zatrzymać się na 85-90% ale po paru minutach rusza dalej.

Kiko_tychy

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tychy
Nie ma mozliwosci zeby zabraklo napiecia - spadek ? calkiem mozliwe ale nigdy nie mialem problemow z pradem w e39.
Rozumiem ze mam podpiac na stole autocoma bo tak bedzie najlepiej ?

Dam znac jaki efekt. Aha a co ma takiego wersja 2012.3 w sobie? Akurat nie mam jej ale mam 2011.3 - ale zaraz poszukam na necie.

Danycool1

SuperMechanior
Punktów
35
Sam osobiście jadę na 2012.3 ,ver.2013.1 czasami nie chcę się łączyć z modułami(inni forumowicze tez narzekają)
,czekam na aktywator albo sprawnego patcha do 2013.2

radioserv

Nowy
Punktów
0
to nie kwestia wersji tylko naprawy urzadzenia naprawiam ten sprzet jesli ktos potrzebuje
tel 791111611
pozdr

Kiko_tychy

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tychy
Zadna aktualizacja nie ma opcji bo program nie widzi glowicy. Sprawdzam sposob ktory podeslal Slawek

Sytuacja opanowana. Wielkie dzieki dla
Slawek_919191.

Inni mnie juz straszyli ze procek padł i koszt nawet do 600 zł :p

Jeszcze raz wielkie dzieki.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

radioserv

Nowy
Punktów
0
nie straszyli tylko tak w tych modelach jest najczesciej pada procek oczywiscie nie jest to nigdy 100% ale trzeba to ocenic mając
urządzenie

Do góry Bottom