• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Autocom - problem ze sterownikami

Status
Zamknięty.

cardano83

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kraków
Witam
Jakiś czas temu zanstalowałem bez większych problemów autocom na własne potrzeby, musiałem niestety przeinstalować windowsa (win 7 64bit) i przy ponownej instalacji (wersja 2014.R2), i tej samej wersji systemu operacyjnego (ale z innej oryginalnej płyty), niestety przy próbie podpięcia testera do laptopa nie łączy się z oprogramowaniem (windows wykrywa podpięcie testera).
Wskazuję sterowniki i pojawiają się dwa sprzeczne komunikaty, screen poniżej.
Tester świeci na niebiesko, w menedżerze urządzeń widnieje jako "VCI (diagnostic unit)"
Przeinstalowywałem windowsa dwa razy, wszystkie potrzebne sterowniki zainstalowałem ze strony producenta laptopa. Sterowniki do testera instalowałem bez podpięcia do samochodu, i przy podpięciu do samochodu.
Jedyne co się zmieniło od poprzedniej instalacji, to przy okazji instalacji windowsa zaktualizowałem bios laptopa, oraz inna płyta instalacyjna windowsa, skończyły mi się pomysły co więcej zrobić, bardzo proszę o pomoc

Załączniki

• Bez tytułu.png
    Bez tytułu.png
    504 KB · Wyświetleń: 24
Ostatnia edycja:

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
pewnie to ta wersja 64 ale poszukaj driverów na stronie ftdi tam powinni miec