• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Autocom

Status
Zamknięty.

szary1977

SuperMechanior
Dołączył
25.01.2012
Postów
185
Punktów
7
Wiek
44
Miasto
Krupski Młyn
Czyli też trzeba cofać datę żeby była ta dodatkowa zakładka, a jak możesz to prześlij mi na PM to będę bardzo wdzięczny.
 

Korneliusz

SuperMechanior
Dołączył
7.07.2014
Postów
340
Punktów
29
Miasto
Szczecin
WWW
www.multisat.com.pl
Potwierdzam , kupiłem tydzień temu i czekam na przesyłkę , jeszcze z tydzień. Nie spieszy mi się.
@koziołek powiedz czy wszystko u Ciebei działa jak należy ?
Bo z miesiąc temu kupiłem programator Galletto v4 i na razie boję się go podłączać bo przeczytałem pare opinii o chińskim sprzęcie że to że tamto , raczej negatywne.
Liczę się z tym ze takie teksty pisza trolle którzy to samo sprzedają na alledro pięć razy drożej.
 

gaclawo

Nowy
Dołączył
5.12.2014
Postów
3
Punktów
0
Witam wszystkich.
Mam do Was pytanie. Rok temu kupiłem na aliexpress CDP+, sprzęt ogólnie działa ale czyta tylko niektóre auta np. Golf IV idzie bez problemu a Golf V Plus już nie. Pojawia się komunikat, że sterownik nie odpowiada.
Próbowałem też Volvo V50 i problem jest ten sam. (z tym Volviakiem radzi sobie prosty interfejs ELM327).
Czy ten interfejs (CDP+) powinien czytać wszystkie auta? Nie wiem czy te chińskie tak po prostu mają, że działają wybiórczo czy raczej powinienem reklamować ten sprzęt?
 

szary1977

SuperMechanior
Dołączył
25.01.2012
Postów
185
Punktów
7
Wiek
44
Miasto
Krupski Młyn
Ten interfejsy to klony więc nie wymagaj od nich tego co oryginał, a na przykład CDP+ nie obsłuży ciężarówki MAN ani Scania a starsze modele obsłużą te auta lecz nie obsługują Fordów i BMW. A próbowałeś robić inną V plus.
 

gaclawo

Nowy
Dołączył
5.12.2014
Postów
3
Punktów
0
Na ciężarówkach akurat mi nie zależy.
Trudno zdiagnozować problem ponieważ CDP kupiłem wujowi do małego warsztatu i bardzo rzadko ma okazję go używać. Sprzęt testowaliśmy głównie na naszych samochodach i wygląda to tak jak opisałem wcześniej. Mi to wygląda jakby problem był z komunikacją po CAN ale pewności nie mam. Golf V nie był sprawdzany niczym innym bo nic innego wujo nie ma (kiedyś gdzieś był podpinany do jakiegoś interfejsu i problemów z komunikacją nie było)

A tak przy okazji jaka jest różnica pomiędzy CDP+ i CDP pro?
 

darek748

Początkujący
Dołączył
13.10.2011
Postów
14
Punktów
0
Miasto
london
czasami durza bo ja mam cdp + i z fordami nie ma problemu a z bmw sie nie łączy
tylko nowe modele po po2005 a cdp pro mozna uleczyc jesli ma chip oki
 
Ostatnia edycja:

pico2

Początkujący
Dołączył
18.05.2013
Postów
9
Punktów
1
Wiek
45
Miasto
Czarna Białostocka
podaj nr seryjny głowicy i jaką masz wersję, może coś poradzimy.

i jeszcze z skąd kupiłeś (allegro itp.)

Sorry nie doczytałem wyżej, zakupiony z aliexpress ok.
 

Maesc

SuperMechanior
Dołączył
21.12.2014
Postów
220
Punktów
2
Wiek
30
Mam problem po aktualizacji oprogramowania z 2011 na 2013.3. Chodzi dokładnie o bluetooth, jak zainstaluje bluetooth urządzenia jest ok odepnę urządzenie od samochodu wyłączę program muszę na nowo instalować bluetooth i tak w kółko.
Pozdrawiam
 

beneks

Początkujący
Dołączył
2.01.2015
Postów
15
Punktów
0
Miasto
Kalisz
Używam clona CDP+i bez problemu łączy się ze Skanią R 510(kasuje nawet serwis olejowy),MAN tga,tgl ,f2000,Actros ,Axsor.Z Iveco się nie łączy ale tam jest problem z przejściówką tzn.nie zgadzają się piny.
Co do busów Mastrer,Trafik,Partner ,Expert,Ducato do 2010r bez problemu.Na osobówkach można być mile zaskoczonym.Ogólnie w skali do 10 to 9.
 

szary1977

SuperMechanior
Dołączył
25.01.2012
Postów
185
Punktów
7
Wiek
44
Miasto
Krupski Młyn
Mój CDP+ (NEV VCI) ma problem z manem TGL na Scani nie testowałem, ale słyszałem że większość tych typów tak ma, podobno starsze wersje się kontaktowały tylko były problemy z FORDEM i BMW, ale to jest do zrobienia, szkoda że nie da się nowszych wersji (NEV VCI) przerobić tak żeby łączyły się z MAN'em i SCANIĄ.
 

autocom2013.3

Gaduła
Dołączył
19.03.2014
Postów
96
Punktów
36
Miasto
Kraków
Każda nowa głowica dwupłytowa ma wadę fabryczną nie działają poprawnie linie K i L. Do nienaprawienia.
 

marcin4564

Nowy
Dołączył
7.01.2015
Postów
1
Punktów
0
Wiek
45
mam pytanie chcę kupić interfejs diagnostyczny autocom - chodzi mi żeby diagnozował pande 1.1 2006r i forda focusa 1.6 cdti i inne samochody gdyby znajomym jakiś błąd wyskoczył. czy ten interfejs spełni oczekiwania czy szkoda go kupować?
 

RoMo

SuperMechanior
Dołączył
25.11.2012
Postów
576
Punktów
27
Wiek
33
klon jak najbardziej Ci wystarczy ...
 

rafalmic

Początkujący
Dołączył
16.01.2015
Postów
9
Punktów
0
Witam.
Kupilem Autocom-a CDP+ jednak nie mogę połączyć się z Mitsubishi outlanderem z 2007r który jest na liście programu. W aucie jest silnik 2.0tdi od vw. Czy mogę połączyć się jakos inaczej żeby zrobić chociaz diagnostykę silnika?
Pozdrawiam

Dodam ze program mam Delphi 2013.3
 
Ostatnia edycja:

szary1977

SuperMechanior
Dołączył
25.01.2012
Postów
185
Punktów
7
Wiek
44
Miasto
Krupski Młyn
Mój autocom działa jak mu się chce, bo pół roku temu bez problemu zmieniłem przebieg następnego przeglądów DAF'ie XF 105 2013r. a wczoraj bez problemu odczytał jaki jest teraz zapisany ale nowego to już nie chciał zapisać.
 
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom