• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Autocom

Status
Zamknięty.

szary1977

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Krupski Młyn
Czyli też trzeba cofać datę żeby była ta dodatkowa zakładka, a jak możesz to prześlij mi na PM to będę bardzo wdzięczny.

Korneliusz

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Szczecin
www.multisat.com.pl
Potwierdzam , kupiłem tydzień temu i czekam na przesyłkę , jeszcze z tydzień. Nie spieszy mi się.
@koziołek powiedz czy wszystko u Ciebei działa jak należy ?
Bo z miesiąc temu kupiłem programator Galletto v4 i na razie boję się go podłączać bo przeczytałem pare opinii o chińskim sprzęcie że to że tamto , raczej negatywne.
Liczę się z tym ze takie teksty pisza trolle którzy to samo sprzedają na alledro pięć razy drożej.

gaclawo

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich.
Mam do Was pytanie. Rok temu kupiłem na aliexpress CDP+, sprzęt ogólnie działa ale czyta tylko niektóre auta np. Golf IV idzie bez problemu a Golf V Plus już nie. Pojawia się komunikat, że sterownik nie odpowiada.
Próbowałem też Volvo V50 i problem jest ten sam. (z tym Volviakiem radzi sobie prosty interfejs ELM327).
Czy ten interfejs (CDP+) powinien czytać wszystkie auta? Nie wiem czy te chińskie tak po prostu mają, że działają wybiórczo czy raczej powinienem reklamować ten sprzęt?

szary1977

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Krupski Młyn
Ten interfejsy to klony więc nie wymagaj od nich tego co oryginał, a na przykład CDP+ nie obsłuży ciężarówki MAN ani Scania a starsze modele obsłużą te auta lecz nie obsługują Fordów i BMW. A próbowałeś robić inną V plus.

gaclawo

Nowy
Punktów
0
Na ciężarówkach akurat mi nie zależy.
Trudno zdiagnozować problem ponieważ CDP kupiłem wujowi do małego warsztatu i bardzo rzadko ma okazję go używać. Sprzęt testowaliśmy głównie na naszych samochodach i wygląda to tak jak opisałem wcześniej. Mi to wygląda jakby problem był z komunikacją po CAN ale pewności nie mam. Golf V nie był sprawdzany niczym innym bo nic innego wujo nie ma (kiedyś gdzieś był podpinany do jakiegoś interfejsu i problemów z komunikacją nie było)

A tak przy okazji jaka jest różnica pomiędzy CDP+ i CDP pro?

darek748

Początkujący
Punktów
0
Miasto
london
czasami durza bo ja mam cdp + i z fordami nie ma problemu a z bmw sie nie łączy
tylko nowe modele po po2005 a cdp pro mozna uleczyc jesli ma chip oki

Ostatnia edycja:

pico2

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Czarna Białostocka
podaj nr seryjny głowicy i jaką masz wersję, może coś poradzimy.

i jeszcze z skąd kupiłeś (allegro itp.)

Sorry nie doczytałem wyżej, zakupiony z aliexpress ok.

Maesc

SuperMechanior
Punktów
2
Mam problem po aktualizacji oprogramowania z 2011 na 2013.3. Chodzi dokładnie o bluetooth, jak zainstaluje bluetooth urządzenia jest ok odepnę urządzenie od samochodu wyłączę program muszę na nowo instalować bluetooth i tak w kółko.
Pozdrawiam

beneks

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kalisz
Używam clona CDP+i bez problemu łączy się ze Skanią R 510(kasuje nawet serwis olejowy),MAN tga,tgl ,f2000,Actros ,Axsor.Z Iveco się nie łączy ale tam jest problem z przejściówką tzn.nie zgadzają się piny.
Co do busów Mastrer,Trafik,Partner ,Expert,Ducato do 2010r bez problemu.Na osobówkach można być mile zaskoczonym.Ogólnie w skali do 10 to 9.

szary1977

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Krupski Młyn
Mój CDP+ (NEV VCI) ma problem z manem TGL na Scani nie testowałem, ale słyszałem że większość tych typów tak ma, podobno starsze wersje się kontaktowały tylko były problemy z FORDEM i BMW, ale to jest do zrobienia, szkoda że nie da się nowszych wersji (NEV VCI) przerobić tak żeby łączyły się z MAN'em i SCANIĄ.

autocom2013.3

Gaduła
Punktów
36
Miasto
Kraków
Każda nowa głowica dwupłytowa ma wadę fabryczną nie działają poprawnie linie K i L. Do nienaprawienia.

marcin4564

Nowy
Punktów
0
mam pytanie chcę kupić interfejs diagnostyczny autocom - chodzi mi żeby diagnozował pande 1.1 2006r i forda focusa 1.6 cdti i inne samochody gdyby znajomym jakiś błąd wyskoczył. czy ten interfejs spełni oczekiwania czy szkoda go kupować?

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
klon jak najbardziej Ci wystarczy ...

rafalmic

Początkujący
Punktów
0
Witam.
Kupilem Autocom-a CDP+ jednak nie mogę połączyć się z Mitsubishi outlanderem z 2007r który jest na liście programu. W aucie jest silnik 2.0tdi od vw. Czy mogę połączyć się jakos inaczej żeby zrobić chociaz diagnostykę silnika?
Pozdrawiam

Dodam ze program mam Delphi 2013.3

Ostatnia edycja:

szary1977

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Krupski Młyn
Mój autocom działa jak mu się chce, bo pół roku temu bez problemu zmieniłem przebieg następnego przeglądów DAF'ie XF 105 2013r. a wczoraj bez problemu odczytał jaki jest teraz zapisany ale nowego to już nie chciał zapisać.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom