• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Awaria szyb przy otwartych drzwiach

adler76

Uczestnik
Punktów
4
Miasto
Częstochowa
Witam. W moim Golfie V przy otwartych na oścież drzwiach nie działa opuszczanie i podnoszenie szyb. Tylko z jednej strony. Wszystko jest OK kiedy są domknięte. Pewnie te kabelki z wtyczką w tym gumowym wężyku dokuczają , bo jak je podtrzymam to wszystko jest OK. Za który kabelek się wziąć i jak to naprawić?

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1800
Miasto
Koszęcin
Wymień całą wiązkę. Kable weź se ze złomu wytargaj z progu jakiegoś auta. Chodzi o zachowanie kolorów kabli dla potomnych. Tylko wymieniaj metodycznie nie tnij całości naraz

Markson43

SuperMechanior
Punktów
158
Miasto
Rzeszów
Tylko aby miała wszystkie przewody na swoim miejscu zgodnie z wyposażeniem. Chyba ze jest zrobiona z max wyposażenia a nie które sa6nie używane.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
620
Miasto
WLKP
Ale na foto jest kostka i dalej trzeba zaciskac przewody.Lepiej polutowac ori.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
1092
Ale na foto jest kostka i dalej trzeba zaciskac przewody.Lepiej polutowac ori.
1719351541324.png

ja tu widzę wtyczkę z kabelkami :)
czy użyjesz szybkozłączek, czy polutujesz to twój wybór. oczywiście polecam lutowanie.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
620
Miasto
WLKP
I nie trzeba nic kupowac.

Markson43

SuperMechanior
Punktów
158
Miasto
Rzeszów
Ja wyciągam piny i lutuje nowe przewody do nich oczywiście łączę ich koniec w drzwiach czyli na zgięciu są nowiutkie. Wystarczy kupić wyjmaki.

adler76

Uczestnik
Punktów
4
Miasto
Częstochowa

niektórzy bez jutjuba i fejsbóka żyć nie umieją :D
Wiem jak wymienić tylko nie mogę wyjąć tej osłonki gumowej która jest w drzwiach. Na filmiku nie pokazano. Osłonka która jest w ramie to ładnie zeszła,tylko ta druga jej strona nie chce wyjść ze drzwi. Temat do zamknięcia,bo żadnej pomocy tylko nabijanie się że ktoś czegoś nie umie.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
1092
Wiem jak wymienić tylko nie mogę wyjąć tej osłonki gumowej która jest w drzwiach. Na filmiku nie pokazano. Osłonka która jest w ramie to ładnie zeszła,tylko ta druga jej strona nie chce wyjść ze drzwi. Temat do zamknięcia,bo żadnej pomocy tylko nabijanie się że ktoś czegoś nie umie.

oczywiście zero pomocy...
obejrzyj jeszcze raz film i zobacz jak ona wygląda.
dodatkowo jeszcze zdjęcie:
1720546413077.png
przyjrzyj się dokładnie i powinieneś zrozumieć jak się trzyma i co trzeba ścisnąć lub podważyć.

jest jeszcze opcja, że ktoś to na klej poskładał

Do góry Bottom