1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Błąd B1273-05 op-com

Dyskusja w 'Diagnostyka' rozpoczęta przez użytkownika Myszonka07, 3-10 18.

  1. Myszonka07

    Myszonka07 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    3-10 18
    Postów:
    4
    Docenione treści:
    0
    czy wiecie może jaki jest to błąd ?
    B1273-05
    Nie da się go usunąć i jest nieznany kod błędu .
    Od jakiegoś czasu swieci mi sie kontrolka samochodu z kluczem (płaskim )
    Gaśnie po uruchomieniu samochodu i zapala się po 2-5 minutach jazdy .
    Doczytałam ze ta ikonka oznacza problem z elektronika .
    Auto to opel corsa D 2008 rok .

    Zostawiłam samochód u mechanika na wymianę oleju , po odebraniu go właśnie pojawiła się ta kontrolka . Mechanik starszy facet na elektronice się nie zna powiedział ze z silnikiem i olejem wszystko okej ze ciśnienie oleju tez jest w porządku .

    Wczoraj ten błąd po podłączeniu op-on się usunął (ikonka zgasła )
    Dziś planuje podłączyć auto na nowo i zobaczyć który błąd wybiło
    Może być to
    P0704-06 - nieprawidłowe działanie obwodu wejścia włącznika sprzęgła
    Lub
    P0683-04- przerwany obwód świec żarowych

    Oby dwa błędy się usunęły , lecz myśle ze to przez któryś z Num zaświeca się ta ikonka

    Proszę o radę
     
  2. Diagbox10

    Diagbox10 Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    5-04 18
    Postów:
    3 582
    Docenione treści:
    418
    Miasto:
    trasa lublin siedlce
    Takie cóś. B1273 (05) -Twin Audio Zdalny obwód otwarty lub zbyt wysoki / dostępny.
     
  3. Myszonka07

    Myszonka07 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    3-10 18
    Postów:
    4
    Docenione treści:
    0
    Okej dziękuje a co jeszcze z ta ikonka czy może się tyczyć pozostałych błędów ?
     
  4. Diagbox10

    Diagbox10 Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    5-04 18
    Postów:
    3 582
    Docenione treści:
    418
    Miasto:
    trasa lublin siedlce
    Ale moge sie nie zgadzac ze swoim zdaniem

    Ikonka check?

    Te dwa bledy od sprzegla i od swiec to raczej krytyczne i komp wrzuci checka ale ten 1273 to chyba raczej mozna jezdzic z nim. Czujnik przy pedale sprzegla do wymiany prawdopodobnie.
     
    Ostatnio edytowano: 3-10 18
  5. Myszonka07

    Myszonka07 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    3-10 18
    Postów:
    4
    Docenione treści:
    0
    Właśnie to chyba nie jest ikonka check .
    Z tego co wyczytałam ta ikonka auta z kluczykiem odpowiada za elektronikę
     
  6. pawel2406

    pawel2406 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    9-08 18
    Postów:
    1 410
    Docenione treści:
    683
    Miasto:
    łódź
    ta ikonka upload_2018-10-3_13-22-17.jpeg świadczy ze masz usterke ;) bez paniki!!!
     
  7. Diagbox10

    Diagbox10 Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    5-04 18
    Postów:
    3 582
    Docenione treści:
    418
    Miasto:
    trasa lublin siedlce
    Jak lampa alladyna nie swieci to mozna jezdzic
     
  8. pawel2406

    pawel2406 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    9-08 18
    Postów:
    1 410
    Docenione treści:
    683
    Miasto:
    łódź
    twoje teorie sa bezbłędne !!;)
     
  9. B.A.S.

    B.A.S. Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    3-02 17
    Postów:
    142
    Docenione treści:
    46
    Miasto:
    Kraśnik/Pruszków
  10. Myszonka07

    Myszonka07 Nowy

    Offline
    Dołączył:
    3-10 18
    Postów:
    4
    Docenione treści:
    0
    Widziałam już te filmiki . Mi ta ikonka znika po uruchomieniu silnika i pojawia się po kilku minutach jazdy czasami po 2 minutach czasami po 10 minutach jazdy .
    Wiec może chodzi o ten czujnik sprzęgła ?
     
  11. Diagbox10

    Diagbox10 Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    5-04 18
    Postów:
    3 582
    Docenione treści:
    418
    Miasto:
    trasa lublin siedlce
    Testerem sprawdz ale jak juz wrzuca blad o czujnika to lepiej to miec na uwadze