• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Blokada rozruchu silnika za pomoca firmy texalarm

solo20001

Początkujący
Punktów
1
witam wszystkich.
mam problem z alarmem w audi a3 98 r. otóż problem wygląda następujoco : autko wyposażone jest w blokade rozruchu silnika znaczy ko kierownicy jest taka mala klawiatura w która wpisuje sie kod aby, moc odpalić samochod natomiast poprzedni wlasciciel to odłączył natomiast ja chcialbym to uaktywnic , poniewaz juz dwa razy zdarzylo mi sie tak że samochod nie reagowal na kluczyk po przekreceniu kluczyka kontrolki wszystko normalnie dziala natomiast żadnej reakcji ze strony silnika...
prosze o pomoc i dziękuje.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3314
Miasto
PZ
uważasz że jak to aktywujesz to naprawisz odpalanie?

L T racing

Bywalec
Punktów
3
zadnej reakcji ze str. rozrusznika masz na mysli,sprawdz,wyczysc styk na rozruszniku jesli to nic nie zmieni to styk kostki stacyjki wypalony.
jesli ktos wczesniej dezaktywowal ten kalkulator moze to znaczyc ze poprostu jest uszkodzony

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
325
Mam też klienta z takim kalkulatorem i jest odłączony, szukaj przyczyny gdzie indziej a aktywacja to raczej zły pomysł:(

solo20001

Początkujący
Punktów
1
ok zaczne najpierw od styku rozrusznika a a potem przejde do kości stacyjki . ale podkreślam że od dwóch miesięcy mam ten samochód i taka dziwna reakcja pojawiła sie dwa razy poza tym normalnie odpala bez problemu . ok jutro sobie zobacze te dwie możliwości . dzięki wszystkim za uwage.

Do góry Bottom