• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Blokada zapłonu (mitsubishi eclipse 2g automat)

Punktów
0
Miasto
Warszawa
Hej, dzisiaj zostawiłem moje auto (mitsubishi eclipse 2g automat) na światłach i padł akumulator. Podjechałem drugim autem, podpiąłem kable, kręci ale nie odpala. Okazało się że aktywował się alarm. Miga czerwona dioda. Niestety nie za bardzo reaguje na pilota. Kilka razy udało mi się zrobić tak że wciskając środkowy przycisk kilka razy albo przytrzymując (nawet nie wiem bo to cholerstwo nie wiadomo kiedy reaguje) dioda na chwilę zamrugała szybko, potem zgasła i pokazały się kontrolki koło zegarów (wcześniej wszystko było zgaszone). Udało mi się odpalić auto dioda zaczęła migać i po 3 - 4 sekundach auto zgasło. Dodam że centralny z pilota nie reaguje. Wie ktoś może jak to odblokować? Może trzeba jeszcze raz sparować pilot? Nie wiem nawet jaki tam jest alarm. Mam zdjęcie pilota może ktoś skojarzy? Dziewczyna od której kupiłem auto powiedziała że przy przekręconym kluczyku, mały guzik, powinien centralny zamknąć i otworzyć, jakiś dzwięk wydać i odblokowane ale to nie działa.
Zdjęcie pilota:

Dzięki za pomoc, Pozdrawiam.

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1124
Miasto
Szczecin
Musisz skorzystać z warsztatu który zajmuje się alarmami. Na początek akumulator
wymień na nowy.

Do góry Bottom