• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

BMW 3 z 2007 roku

koni2121

Uczestnik
Punktów
0
Noo samochodzik prezentuje się bardzo dobrze i według mnie jest to jedna z lepszych wersji BMW 3 i te 2.0l gdzieś czytałem, że właśnie jak go brać to najlepiej w 2.0. No i próbuj może trochę wytargujesz. Pozdrawiam :)

bennek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
Po pierwsze trzeba go sprawdzić po numerze VIN w ASO i sprawdzić jego historie.Książki serwisowe są bardzo dobrze podrabiane.Następnie sprawdzić grubość powłoki lakieru miernikiem żeby się nie okazało ze to dwu-spaw ;) I stacja diagnostyczna hamulce,zawieszenie itd... Po takich oględzinach dopiero można negocjować cenę...
Dołączam mały załącznik dla (marcin991) ;) :

http://joemonster.org/art/26843/Kupujemy_bezwypadkowe_wypasione_BMW_325_E90_325xi_3.0L

zobacz cały artykuł do końca ! pozdrawiam ;) ;) ;)

Marcin991

Gaduła
Punktów
2
Powiem Ci szczerze, że trochę mnie przeraziłeś. Jak oni z tej zgniecionej puszki zrobili jeżdżące auto? Czy da się to jakoś w sensowny sposób, tzn bez posiadania specjalistycznego sprzętu sprawdzić?

bennek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
Moja rada jest taka.Jeśli nie masz za dużej wiedzy na co zwrócić uwagę i,co i jak sprawdzić przy kupnie używanego samochodu to najlepiej zabrać ze sobą osobę która ma o tym pojecie.Co możesz sam zrobić to sprawdzić historie auta w ASO po numerze WIN ale nie zawsze sprzedający się godzi na to.A to jest jednoznaczne że ma coś do ukrycia.A jak wyrazi zgodę na oględziny (lakier,komputer,WIN,stacja diagnostyczna) to prawdopodobnie nie ma jakiś ukrytych wad.Bo handlarze robią takie rzeczy że powinno ich się za to zamykać.Ciężko jest kupić naprawdę dobry egzemplarz a proceder przekręcania liczników jest robiony na masową skale.Sprowadzają samochody z dużym przebiegiem,rozbitki robią je na perełki i sprzedają mówiąc że ,, Niemiec płakał jak sprzedawał,, itd... handlarze mówią to co ludzie chcą usłyszeć (bez wypadkowy , pierwszy właściciel,jeździła nim starsza kobieta itd...) tylko żeby sprzedać.Trzeba bardzo uważać a i tak nie zawsze wszystko wyjdzie od razu.Wiadomo są też uczciwi sprzedawcy ale naprawdę jest i mało.Tak że polecam zabranie ze sobą kogoś kto ma pojecie na ten temat.Pozdrawiam...
Udanego zakupu !!! ;) ;) ;)

Do góry Bottom