1. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

BMW E39 3.0 dizel 2000r.Pobór prądu 900mA

Dyskusja w 'Elektronika pojazdowa' rozpoczęta przez użytkownika Markson43, 12-05 18.

  1. Markson43

    Markson43 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    549
    Docenione treści:
    19
    Miasto:
    Rzeszów
    1.Pobór jest 900mA, po odczekaniu 20 min.nie usypia.
    2.Pobór po np:1 min.ładnie spada do 150mA i spowrotem do 900mmA.I tak w koło.
    3.Pobór spada ale po chwili do 65mA ale jak odłączę białą kostkę w komforcie czyli nie działa oświetlenie wnętrza,zamki itd.
    Czy może ktoś miał podobny problem?
     

    Załączone pliki:

  2. Markson43

    Markson43 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    549
    Docenione treści:
    19
    Miasto:
    Rzeszów
    Miejsce poboru znalazłem ale napiszę jak dopieszczę do końca.
    65 mA tyle ciągnie ta bestia teraz.
     
  3. Serwismiechów

    Serwismiechów Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    18-11 16
    Postów:
    65
    Docenione treści:
    7
    Miasto:
    miechów
    Zamek w drzwiach?
     
  4. Markson43

    Markson43 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    549
    Docenione treści:
    19
    Miasto:
    Rzeszów
    Nie....coś związane z klimą.Ale dziś znów coś pobór mnie zaskoczył bo chciałem odciąć jeden przewód zasilający z panela klimatromika i pobór spadł z 900mA na 500mA automatycznie(wiatraczek już się nie kręci), zaraz po odcięciu przewodu ale znów chce usypiać z 500mA do 100mA ale znów go wzbudza cyklicznie i raz 500 a potem 100 i tak w koło....co 1 min.
    W panelu climy jest taki malutki wentylatorek co ciągle się kręci i jak jest pobór 900 mA to pracuje a jak spada do 100mA to wiatraczek się zatrzymuje na 1 sek.i znów rusza no i pobór 900mA.
    Wiem..ten wentylatorek działa bez kluczyka i ma się wyłączyć po uśpieniu ale u mnie się nie zatrzymuje.Nawet po 1 godz.wentylatorek działa dalej.
    Nie wiem czy to panel klimy uszkodzony czy jeż....?
    Szukam dalej.
     
    Ostatnio edytowano: 13-05 18
  5. Markson43

    Markson43 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    549
    Docenione treści:
    19
    Miasto:
    Rzeszów
    No w drugim poście się pochwaliłem i jednak nie znalazłem tego falującego poboru bo już na drugi dzień po odpięciu panela klimy znów to samo.
    Ale nie poddałem się choć już miałem dość szukania bo wyciąganie bezpieczników i odpinanie wszystkiego raz dawało efekt a za chwilę już nie :(
    Problem rozwiązany -Webasto !
    Teraz ten malutki wiatraczek w panelu klimy pięknie się wyłącza i cała reszta.
    Pobór 20 mA pewnie taki mały bo bezpiecznik od webasto wyciągnięty a jest on w bagażniku.
    Usypianie trwa 15 min.
    Każdo razowe otwarcie drzwi itp.powtarza cykl 15 minutowy.
    Szkoda że nikt nie pomógł.Ale problem w w BMW i merolach trudny do opanowania.
     
    mechanik.k lubi to.