1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

BMW E46 1998r. Brak kontrolek kierunków na liczniku itd.

Dyskusja w 'Elektronika pojazdowa' rozpoczęta przez użytkownika Markson43, 29-09 18.

  1. Markson43

    Markson43 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    715
    Docenione treści:
    39
    Miasto:
    Rzeszów
    Brak kontrolek kierunkowskazów na liczniki a kierunki działają ...brak tego samochodzika co pokazuje które drzwi otwarte...brak kontrolki świateł długich nie działa klima.
    Dużo czytałem i w E46 ten objaw dość często występuje ale chciałem aby ktoś mnie nakierował gdzie szukać czy w GM5 to moduł za schowkiem pasażera czy moduł świateł czy coś innego.....? Z góry dziękuję.
    Zawsze BMW mnie zadziwiało :)
     

    Załączone pliki:

  2. ecuprojekt

    ecuprojekt Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    1-03 18
    Postów:
    83
    Docenione treści:
    31
    Miasto:
    Janów Lubelski
    Szumi coś, auto ma ksenon?
     
  3. Markson43

    Markson43 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    715
    Docenione treści:
    39
    Miasto:
    Rzeszów
    Ksenonów brak a szumi tylko paliwo pompka w baku przez chwilę.
    Nawalone ringów ale niby to wcześniej działało..
    Odłączałem wzmacniacz antenowy i co się dało w bagażniku choć tam ubogo...
     
  4. ecuprojekt

    ecuprojekt Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    1-03 18
    Postów:
    83
    Docenione treści:
    31
    Miasto:
    Janów Lubelski
    Szumi Ci coś na magistrali słychać raczej tego szumu nie będzie co najwyżej można zobaczyć hehe
     
  5. Mesiek

    Mesiek Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    14-08 12
    Postów:
    719
    Docenione treści:
    101
    Miasto:
    PLE
    Zrób test zegarów pewnie uwalone.

     
  6. Markson43

    Markson43 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    715
    Docenione treści:
    39
    Miasto:
    Rzeszów
    Robiony już 2 dni temu i wszystkie kontrolki pięknie świecą....Coś tam z tą linią K
     
  7. bss2

    bss2 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    1-01 17
    Postów:
    48
    Docenione treści:
    7
    Miasto:
    polska
    Widze że skanujesz auto istą zrob plan kontrolny ista poprowadzi co zrobić i co jest uszkodzone
     
  8. Markson43

    Markson43 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    715
    Docenione treści:
    39
    Miasto:
    Rzeszów
    A wczoraj to robiłem ale przez pomyłkę wcisnąłem ten przycisk..\plan kontrolny/.....bo dość mi komputer muli z ISTĄ+
    Dziś jeszcze raz spróbuję....tylko jak to odczytać?Zrobię zdjęcie
     

    Załączone pliki:

    Ostatnio edytowano: 29-09 18
  9. Markson43

    Markson43 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    715
    Docenione treści:
    39
    Miasto:
    Rzeszów
    Nic to nie daje ten plan kontrolny...to coś w stylu że wyświetla wszystkie błędy i pisze co robić ale to trzeba by wszystko robić po kolei...np mam kupę błędów z SRS siedzenie kierowcy i każe to naprawiać itd....KUPA.
    Dziś wrócę się do INPY inapiszę z czym się łączy a czego nie widzi.

    USTERKA ZDIAGNOZOWANA I już co nie działało teraz działa.....:)
    Potem napiszę co było...
     
    Ostatnio edytowano: 30-09 18
  10. Markson43

    Markson43 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    25-05 14
    Postów:
    715
    Docenione treści:
    39
    Miasto:
    Rzeszów
    Przyczyna to uszkodzone Webasto.
    Jednak ta sieć modułów potrafi namieszać.
     

    Załączone pliki: