• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

bmw e46 3.0d problem z nierówną pracą zimnego silnika

rutek79

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
podkarpacie
no też tak mi się wydawało. Pęknięcie cylindra jest na wysokości GMP tłoka. Poprzeczne pekniecie

toporrek

Początkujący
Punktów
6
no to ładnie załatwiony temat masz! nie zazdroszczę

rutek79

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
podkarpacie
wiecie co się okazało
pogadałem pożadnie motor pod lupa i wychodzi na to że cylinder nie pekł tylko tłok sie roztapiał i w GMP zrobił taka fazkę która wyglądała jak pęknięcie. zeszło to skrobaczkiem i wyglada nieźle. ZObaczymy jeszcze ale tłok jest stopiony na maxa.

rutek79

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
podkarpacie
silnik zlożony odpalony. wtrysk wymieniony. generlanie chodzi ładnie i równo ale nie rano po nocy. Coś jest jeszcze nie tak i ja tu obstawiam te zregenerowane speudo wtryski. Jak zapalam po nocy zimny silnik zapala na strzał ale przez chwilke czasami nie zawsze utyka na ktoryś baniak i jak wchodze na kompie w zakładke korekty to zaczyna mi rzucuać silnikiem przez chwile. potem sie uspokaja troche ale korekty mi pływaja od -2 do +2 na wszystkich wtryskach. pochodzi tak przez 30 sekund i sie uspokaja. zaczyna chodzic równo ale korekty na 3 wtryskach są od -0,5 do +0,5. pozostałe 3 sa bliskie zero. jak sie zagrzeje to zjawisko nie występuje. Błedów na kompie brak. jakies sugestie??? ciśnienie równe na każdym baniaku po 24

Do góry Bottom