• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

BMW E46 320d touring 2003

kamil3250

Początkujący
Punktów
0
Witam ,mam pewny problem rok temu przy wymianie opon w BMW E46 320d 2003 zostałem namówiony na nowe śruby mocowania kół . Po samym wyjeździe ,każde koło zaczęło trzeć śrubami o tarcze kotwiczna ,tak jakby były za długie , więc poświęciliśmy trochę czasu i spakowaliśmy je do każdego otworu . Lecz przy każdym ściągnięciu koła trzeba je zaznaczać by problemu nie było .Możliwe że te oto śruby to jakieś podróbki lub coś w tym stylu czy coś jest z może z piastami . Nie widzi mi się kupowanie nowych śrub by problem był ten sam .

Będę wdzięczny o przydatne rady w tym temacie ,i pozdrawiam serdecznie

Drugi2

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
1108
Jeżeli na starych śrubach nie tarło, a na nowych trze to chyba logiczne, że są za długie. Poprostu porównaj długość nowych i starych.

Mam nadzieję, że niebawiłeś się w jakieś dystanse czy wymianę felg.

Dlaczego wymieniałeś śruby? Coś sie z nimi stało?

Gorzowiak

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
82
Miasto
Gorzów Wlkp
Dlaczego wymieniałeś śruby? Coś sie z nimi stało?
Pewnie standardowo straciły wymiar i każda zostawała wulkanizatorowi w nasadce. Jest to irytujące więc zaproponowali wymianę, szkoda tylko , że nie dobrali dobrze.
Nie widzi mi się kupowanie nowych śrub by problem był ten sam .
Jak dobierzesz jak trzeba to problemu nie będzie . Kpl dobrych śrub lekko ponad 120 zł, więc majątek żaden. Dobierz sobie po nr vin

Do góry Bottom