• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

BMW E66 730Ld problem z moca

Milosz91

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Duisburg
Witam.
Mial ktos moze taki przypadek w BMW jak ja. Od dluzszego czasu mialem problem z dpf non stop zatkany komputerowa regeneracja nie pomagala wiec usunolem go kompletnie myslalem ze moc wroci niestety nie po kilku dniach jazdy na manualu na 4 biegu obroty okolo 3000 tak jakby cos sie odetkalo auto odzyskalo moc w miedzy czasie wymienilem tez egr bo mocno zabrudzony byl teraz jak jezdze powoli do 120km/h auto znowu traci moc znowu musze dluzszy czas jechac na 4tym biegu i znowu sie odtyka co moze byc przyczyna?

Milosz91

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Duisburg
Cisnienie doladowania turbiny odchylka dodatnia i ten blad mam caly czas. Mozliwe ze turbo sie w pewnym stopniu posypalo przez dpf turbo laduje mi teraz okolo 1.6 bara wiec za malo

Milosz91

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Duisburg
Tylko to jest dla mnie dziwne ze raz jedzue raz nie tzn jak jezdze powoli to tak jakby cos sue zatkalo i auto niemq sily pozniej musze go dobrze przegonic zeby sie idetkal a odtyka sie tak przy 180 200

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Turbina VNT wiec do powyzszych dodal bym zasyfiala geometrie turbo, jak smigala z zatkanym dpf to moga sie nawet posypac nie mowiac o zabiciu jej sadza.

Milosz91

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Duisburg
Wlasnie tez tak mysle ze hest to wina turbo ale teraz znow auto chodzi normalnie. Jak jezdze powoli znow sie zatyka. Musze zmienic turbo czekam kiedy mi przyjdzie bo z polski wyslane

Do góry Bottom