• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

BMW E83 2009 r. Po lift Czy radio jest przypisane do auta

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
NIGDY nie spotkałem radia w BMW pod immo. Zawsze zamieniałem w pełni dowolonie - retrofity navi, wymiana z Bussines na Professional, podmianki padniętych modeli.
Część Alpinowskch i nie które philipsa z BMW mają immo (dodaje, że nie wszystkie!) Dobra niech kupi i założy zobaczymy czy ma immo czy nie...

Tu masz ściągę które są niekodowane, które maja immo a które kod, przydatna stronka.

Automatyczne połączenie postów:

Czyli trzeba kupić inne i ma działać?
W Nissan Primera P12 ostatnio robiłem radio i tam to był system NATS.
Czyli immo i przypisanie radia do auta!
Bo pewnie clariona zakładałeś? One są pod immo z kodem

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
612
Miasto
Okolice Krakowa
To będziesz radio z Nissana zakładał do tej X3 czy z X3 do Nissana?

Dwa cytaty:
NIGDY nie spotkałem radia w BMW pod immo. Zawsze zamieniałem w pełni dowolonie - retrofity navi, wymiana z Bussines na Professional, podmianki padniętych modeli.

Wnioski sam powinieneś wyciągnąć ;)

Część Alpinowskch i nie które philipsa z BMW mają immo (dodaje, że nie wszystkie!) Dobra niech kupi i założy zobaczymy czy ma immo czy nie...
Większość z tabelki to stare modele, które były zabezpieczane kodem. Te, które według tabelki są pod immo, jak chociażby CD43, wymieniałem wielokrotnie i nigdy nie trzeba było nic kodować ani przepisywać VINu.

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
To będziesz radio z Nissana zakładał do tej X3 czy z X3 do Nissana?
Nie dał ci przykład, że z nissana zakładał i był pod immo, skoro mikur i szefu tak mówią to zapewne tak jest, maja zapewne więsze doświadczenie ode mnie, dodam, że pisałem wcześniej, że tego modelu nie robiłem nigdy...

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
612
Miasto
Okolice Krakowa
A ja ironicznie odpowiedziałem i liczyłem, że zrozumie, że Nissan to Nissan, a BMW to BMW.

Markson43

SuperMechanior
Punktów
170
Miasto
Rzeszów
Takie kupuje.

Załączniki

• Screenshot_20220503-124111.jpg
    Screenshot_20220503-124111.jpg
    537,3 KB · Wyświetleń: 8

Markson43

SuperMechanior
Punktów
170
Miasto
Rzeszów
Ale się czepiacie....
Dałem przykład tylko!!!!!
Misiek ciebie nie podejrzewałem o takie nieogarnięcie :)

Markson43

SuperMechanior
Punktów
170
Miasto
Rzeszów
Radio kupione i po montażu działa super bez żadnych kodów i vinów.
Miałem lekki problem z odbiorem stacji bo żadnej nie łapało i już mi ręce opadły ale po poszukiwaniach wzmacniacza antenowego wyszło że wypadła wtyczka z niego ta akurat od anteny.
Teraz działa super.
Na dachu jest płetwa ale to tylko atrapa anteny :)
Wzmaczniacz jest w klapie u samej góry i jak się zamyka klapę to wiadomo same wstrząsy.

Dziękuję wszystkim za spory z których wyszło dobre info aby jednak kupić inne radio.
Ja zaryzykowałem ale nie do końca bo ja też nie widziałem radia do Bmki z przypisanym vinem a kod to oczywiście występował.

Do góry Bottom