Szczepan119
SuperMechanior
- Punktów
- 49
Witajcie Pany i Panewki, mam nieciekawą sytuację z wyżej wymienioną beemką. Remont silnika zrobiony ponieważ obróciło panewkę z powodu zatkanych kanałów olejowych przez ślizgi rozrządu i silnik poskładany na blokadach, silnik pracuje prawidłowo i odpala prawidłowo ale jak się delikatnie zagrzeje to przy 2500 obr/min wywala błąd 29DA - crankshaft sensor segment adaptation . Błąd sprawdzany Wurth Wow i również inpą i cały czas taki sam, oprócz tego co jakiś czas ni z gruchy ni z pietruchy wywali błąd liniowy sondy lambda oraz błąd sondy za katalizatorem ale one się kasują i długo nie wracają natomiast tamten 29da wraca i z moich obserwacji i zamrożonych ramek wychodzi że tylko przy 2500-2580 obr/min go wywala
Czujnik położenia wału założony nowy z IC firmy VEMO i na nim samochód nie odpalał więc kupiłem drugą używkę oryginalną i na niej jest to samo co na początku ;/
Vanosy wygląda w inpie że pracują prawidłowo, korekcja krótkoterminowa dochodzi do max -6% a długoterminowa oscyluje wokół 0 %
Czujnik położenia wału założony nowy z IC firmy VEMO i na nim samochód nie odpalał więc kupiłem drugą używkę oryginalną i na niej jest to samo co na początku ;/
Vanosy wygląda w inpie że pracują prawidłowo, korekcja krótkoterminowa dochodzi do max -6% a długoterminowa oscyluje wokół 0 %