• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Bmw e87 Skrzypi zawieszenie po wymianie

zennahaju

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Przemysl
Witam odebrałem wczoraj auto od mechanika , Pacjent bmw e87 120d , Wymienione zostały Sanki , Wszystkie Wahacze , Kostki hamulcowe , Wszystkie linki i rurki od hamulców , jak i przód drążki kierownicze i wahacze z przodu , Po odebraniu wczoraj mechanik mówił że dopóki nie zrobię zbieżności żebym jeździł jak najmniej , dzisiaj pojechałem awaryjnie do szpitala , jechałem pomału , Gdy parkowałem usłyszałem że coś skrzypi w tylnym zawieszeniu , czy To możliwe że będzie tak bo wszystko jest nowe musi się dotrzeć , czy ze względu na brak zbieżności tak się dzieje , Proszę o odpowiedź , wyniosła mnie ta naprawa dużo pieniędzy ,

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
-9
Miasto
Gdańsk (PL) & Villach (AT)
Tego coś z tyłu jest na tyle dużo, że nikt nie odpowie konkretnie. Jedź do SKP, ustaw zbieżność a przy okazji niech zrobią szarpaki i rolki na tyle. Wtedy będziesz wiedział co jest źle.

Ps. Nic się docierać nie musi. Herezja i mity.

Gorzowiak

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
157
Miasto
Gorzów Wlkp
Skrzypi najprawdopodobniej od skręconych wahaczy na podnośniku. Doplac przed ustawieniem geometrii za poluzowanie i skręcenie ponownie zawieszenia. Chyba że zakładałeś poliuretany lub wahacze z najniższej półki to może skrzypieć.

Do góry Bottom