• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

BMW F16 X5 wymiana linek ręcznego

ŁysyGdańsk

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
31
Miasto
Gdańsk
Siemka, pacjent BMW F16 z zapieczoną jedną linką ręcznego-linka wymieniona na nową ale po wymianie nie zaciąga ręczny i wyskakuje usterka hamulca. Do ustawienia w tryb serwisowy przed demontażem użyłem Helli. Po wyłączeniu i włączeniu zapłonu i naduszeniu klawisza ręcznego słychać że mechanizm pracuje ale za chwilę wyskakuje awaria. Zaciągnąć ręcznego nie można w ogóle. Ktoś przerabiał podobny temat?

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1874
Miasto
Kaczory
Ja przerabiałem temat linek w citroenie C4. Wystarczyły minimalne różnice w stosunku do oryginału i była kicha.
Aaa, tylko że tam jeszcze dwa zaciski na nowe wymieniałem.

ŁysyGdańsk

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
31
Miasto
Gdańsk
Właśnie. Coś czuję że to będzie kolejna długa przeprawa..

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
409
Miasto
Okolice Krakowa
Błędy jakie loguje sterownik? Ten system jest dosyć prosty, więc albo coś zawaliłeś albo jest jeszcze jakiś inny problem.

ŁysyGdańsk

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
31
Miasto
Gdańsk
Obczaiłem dziś o co chodzi. Okazuje się że wszystkie lewe linki (te z gwintem) mają za gruby gwint i nie wkręca się w tulejkę w serwomotorze. Daje się załapać na dwa zwoje i staje dęba obracając się razem z tulejką. Kapnąłem się dopiero po otwarciu dekla mechanizmu. Zamówiona ori linka z salonu. Dzięki :)

Do góry Bottom