• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

BMW seria 1 zablokowane drzwi pasażera

Blazey

SuperMechanior
Punktów
13
Miasto
Wrocław
BMW seria 1, czyli E81 trzydrzwiowe. Resztę danych można olać w tym wypadku. Zablokowane na amen drzwi pasażera. Słychać silniczek centralnego, nawet widać, że cycek drgnie odrobinę, ale zamek zaryglowany. Elektrycznie jest sprawny. Ręczne wyciągany cycka sprężynuje i się cofa. Dociskanie drzwi nic nie dało, próby otwierania/zamykania przy pociągniętych klamkach wewnętrznej i zewnętrznej, w każdej możliwej konfiguracji też zero efektów. Ewidentnie coś w mechanice zamka. Udało mi się wyrwać tapicerkę na tyle, że jestem w stanie wsadzić łapę, ale nie mogę niczego namacać, żeby odblokować. Jak otworzyć te cholerne drzwi, żeby się dostać do kasety zamka?

Blazey

SuperMechanior
Punktów
13
Miasto
Wrocław
Tu nawet nie mam jak. Tapicerkę odpiąłem, ale nie mogę jej wysunąć, bo kokpit ma durny kształt - nie jest prosty, ale im dalej od zawiasów drzwi w stronę auta, tym jest szerszy. Więc przyciska sobą tapicerkę. Mogę odchylić na tyle, by wsadzić rękę i pogmerać, ale na wiertarkę nie ma miejsca. A drzwi są płaskie, jak w maluchu - ręka się ledwo mieści.

Blazey

SuperMechanior
Punktów
13
Miasto
Wrocław
Nie ja. Klientka. Swoją drogą - rany, jaka laska! Fiu fiu.. I jeszcze w leginsach paraduje. Normalnie się robić nie da :happy:

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
To bierz sie za nia a nie za drzwi

Pare dni temu zakladalem alarm do auta i juz ku koncowi poszedlem po cos do garazu. Auto sie zamknelo, alarm sie uzbroil . Klucze i piloty w srodku. Mialem podobny problem i musialem sie wlamywac hehe.

Blazey

SuperMechanior
Punktów
13
Miasto
Wrocław
Tam się nie ma po co włamywać, bo tapicerka odchylona, szyba chodzi. Drzwi prawe, więc nawet kluczyka nie ma. Po prostu ta dźwignia, która porusza cyckiem jest cały czas wciągnięta. I podejrzewam, że to jest skutek, a nie przyczyna, bo można wyciągnąć, ale po puszceniu wraca w pozycję zamknięte i nie słychać, by cokolwiek w zamku przeskoczyło. Z tego, co widziałem, to silniczek działa i przełącza jakiś żółty element na górze zamka. Ale ręczne próby otwarcia na razie nie dały rezultatu.

Markson43

SuperMechanior
Punktów
173
Miasto
Rzeszów
1.Spróbuj wyciągnąć siedzenie pasażera jak się oczywiście da ...
2.Zamykaj i otwieraj pilotem lub przyciskiem na drzwiach i w tym czasie pracy zamka jeb...nij ostro w miejsce zamka.Tak zawsze otwieram zaryglowane drzwi w grupie VAG.Może u ciebie zadziała :)
3.Lub pukaj ostro w sam zamek przy jego pracy...
Nie miła robota !

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Usterka mechaniczna wewnatrz zamka. Lokalizuj kable, które otwierają. Podłącz mocniejsze źródło prądu na aku ze Scani. Oczywiscie odepnij instalacje od auta. Robiłem tak juz nawet w a4 b8, vwp bmw a nawet starej corsie b. Jak dostanie konkretnego amperazu to zatrybi

Do góry Bottom