• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

BMW X3 E83 2.0d M47N2

Paull_e83

Nowy
Punktów
0
Miasto
Gdańsk
Witam, problem polega n a tym, że poprzedniemu właścicielowi jakiś mechanik zamontował wyłącznik antykradzieżowy uniemożliwiający rozruch silnika, po wyłączeniu wyłącznika rozrusznik kręci normalnie tylko wskazówka temperatury wychyla się na maxa ale kontrolka czerwona się nie zapala i zapala się kontrolka 4x4 (DSC). Od wczoraj pojawił się problem, wyłącznik włączony a jeśli auto chwilę postoi to po przekręceniu stacyjki w pozycję dwa jest reakcja taka jak przy wyłączonym wyłączniku tylko że po jakiś kilkunastu sekundach wraca do normy i jak spróbujemy ponownie działa normalnie, a po postoju dłuższym jakieś 20 minut problem się powtarza. Ktoś się spotkał z taką sytuacją z góry dziękuję

IMG_8259.JPG

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
A ja podejrzewam że coś się zepsuło choć mogę się mylić...

Paull_e83

Nowy
Punktów
0
Miasto
Gdańsk
A ja podejrzewam że coś się zepsuło choć mogę się mylić...
moje podejrzenie jest takie że zabezpieczenie jest zrobione na przekaźniku i cewka nie załapuje od razu, dzisiaj rano mierzyłem czas zaskoczenia 1,5 minuty, ale po ponownym zapłonie łapie odrazu tylko jak jest wylączony dłużej problem się pojawia, masz może jakiś. pomysł?
Automatyczne połączenie postów:

Wszyscy sie spotkali. Kazdy tutaj ma zamontowane takie samo jak ty dokładnie takie odcięcie zapłonu. I wszyscy z forum jeżdżą e83
Dziękuję za bardzo pomocną odpowiedź, ale jak problem Ciebie przerasta to się nie odzywaj

Ostatnia edycja:

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Bardzo nie dawno mialem przypadek że w jednym aucie były 2 zabezpieczenia i co lepsze po wyłączeniu jednego odpalal ale gasl pi kilku km

Do góry Bottom