• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Bmw x3 e83 Xdrive błąd 4x4 i ABS

Luczek

Początkujący
Punktów
0
Witam, po zakupie bmw x3 e83 wyskakiwał mi co jakiś czas błąd 4x4 (żółty bez ABS). Wymieniłem tą słynną zębatkę, zmieniłem olej w reduktorze, poduszkę od reduktora i wszystko zostało zakodowane inpą. Przez kilka dni było w porządku lecz teraz wyświetlają mi się 3 kontrolki: 4x4 ABS i ręczny oraz pojawiają się takie błędy:
5F3A- skrzynka rozdzielcza usterka wewnętrzna i kod 5F39 o takiej samej treści.
Wie ktoś co by to mogło być?

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
806
Miasto
Gdańsk
nieprawidłowe działanie skrzynki rozdzielczej.

bss2

SuperMechanior
Punktów
25
Miasto
polska
Zrób kalibracje czujnika skrętu
Zrób adaptacje skrzynki ista jeżeli nie przejdzie całej adaptacji prawdopodobnie skrzynka do remontu

Paull_e83

Nowy
Punktów
0
Miasto
Gdańsk
Witam, po zakupie bmw x3 e83 wyskakiwał mi co jakiś czas błąd 4x4 (żółty bez ABS). Wymieniłem tą słynną zębatkę, zmieniłem olej w reduktorze, poduszkę od reduktora i wszystko zostało zakodowane inpą. Przez kilka dni było w porządku lecz teraz wyświetlają mi się 3 kontrolki: 4x4 ABS i ręczny oraz pojawiają się takie błędy:
5F3A- skrzynka rozdzielcza usterka wewnętrzna i kod 5F39 o takiej samej treści.
Wie ktoś co by to mogło być?
Miałem podobne objawy delikatne stuki z napędu przedniego sugerujące zużycie tej zębatki o której pisałeś, zaznaczam że nie nie wyświetlało mi jeszcze kontrolek, problem był gdzie indziej jak kupiłem auto miało stare opony mimo że bieżnik był jeszcze ok pojawił się delikatny guzek na tylnym kole więc zmieniłem opony na nowe i problem zniknął może ta informacja Tobie pomoże

Do góry Bottom