• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak świateł w trybie AUTO po montażu haka

H

henex1980

Witam. Mam nadzieję że kto naprowadzi mnie gdzie szukać przyczyny. Oddałem znajomemu auto. Jest na rencie i sobie dorabia, myślę mam hak dam do założenia. Zestaw steinhof+moduł. Pacjent do jeep Cherokee kl 15r wersja USA. Po konwersji lamp. Odebrałem auto i zauważyłem że nie działają światła w trybie automatycznym. Nawet teraz sprawdzałem jak ciemno i nic. Gość który to robił mówi że nie więc co jest ale on nic nie grzebał z przodu. Czy mam ktoś wiedzę w Cherokee kl jak to jest z tymi modułami? Czy moduł świateł tył przód jest jeden czy sa oddzielnie? Nagła śmierć czujnika zmierzchu raczej mało prawdopodobna. Ma ktoś doświadczenie w temacie? Czy można coś skopać w podłączeniu modułu? Jak pamiętam włączenie świateł w auto uruchamiało światła dzienne a w razie zaciemnienia dołączały sie światła mijania. Proszę Was o jakieś wskazówki. Dziękuję

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1544
może standardy na początek? sprawdzić bezpieczniki, odłączyć moduł.
bo rozumiem, że znajomy komputerem nie grzebał w ustawieniach auta?

H

henex1980

Wygląda że jest ok.Auto stało dzień bez Aku. Zastanawia mnie jedna rzecz. Jestem w trybie parking i światła w automacie nie zaświeca się. Czy to normalne? Czy może tak być że dopiero jadąc światła dzienne są aktywowane a na postoju nie? oczywiście wjeżdżam w ciemne miejsce i po chwili widze ikonę świateł na zegarach. Czyli automat działa.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1544
najlepiej sprawdź w instrukcji

Do góry Bottom