• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak klaksonu.

Emis

Gaduła
Punktów
1
Witam. Jak w temacie. W astrze 1 nie mam klaksonu. Trąbka jest ok bo po podłączeniu na krótko daje tak że aż uszy bolą:) sprawdzałem też bezpiecznik pod kolanami kierowcy i też jest ok. Więc gdzie jest problem? Może w kierownicy coś nie łączy?

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
raczej na 100% nie tyka w kierownicy, wyrwij zaslepke badz poduszke jesli jest i posprawdzaj;]

J

jonix39

No sprawdź kiere,bo tam jest takie gówno do tego żeby kabel się nie ukręcał,a może się ukręcił kabelek:)

Emis

Gaduła
Punktów
1
Tylko że w kierownicy jest poduszka. Moge to tak po prostu wyjąć i nic się nie stanie? Poduszka zostanie w kierownicy czy też wyjdzie?

cinas

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Kaczory
Jak chcesz odłączyć poduszę to odłącz akumulator , kable są na tyle długie iż da się odciągnąć poduszkę i sprawdzić styki bez rozpinania poduszki

Emis

Gaduła
Punktów
1
Ale tam z tylu na kierownicy sa 2 srubki. i to one chyba tez trzymaja? wiecie moze na jaki klucz one sa? czy ta kierownica naprawde tak mocno siedzi?

J

jonix39

Odkręć właśnie te dwie śrubki od poduchy,odepnij na wszelki wypadek akumulator,wypnij poduszke i posprawdzaj kable

Emis

Gaduła
Punktów
1
Wszystkie kable sa w porzadku. Nie mam juz pomyslow:(

jowtek

SuperMechanior
Punktów
14
musisz zmasowac kabel od klaksonu żeby zadziałal na krótko bez przycisku na kierownicy i wtedy jak zadziała to znaczy ze coś z kierownica

Do góry Bottom