• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak kompresji BMW E39 2.0 M52

neo_92

Nowy
Punktów
0
Miasto
Częstochowa
Witam posiadam samochód BMW E39 końcówka 97r z silnikiem 2.0 M52. Ostatnio oddałem samochód do naprawy ponieważ zdarzyło mu się ze samochód samoistnie potrafił zgasnąć. Po podłączeniu do komputera został wykryty błąd czujnika położenia wałka rozrządu. Czujnik wymieniony zabrałem od mechanika przejechałem 15km i ok. Postawiłem samochód na pare dni do garażu. Ostatnio poszedlem do garażu chciałem odpalić i samochód niestety zaczął dziwnie kręcic niby zapalil ale niestety po kilku sekundach zgasł i już niestety nie chce odpalić. Zaholowałem go do tego samego mechanika. Dzisiaj zadzwonili do mnie i powiedzieli że silnik nie ma kompresji. Chce zaznaczyć ze silnik był naprawde w dobrej kondycji ani nie kopcił ani nie brał oleju przyspieszał dynamicznie. Czy ktoś z was miał może podobną sytuacje bo zastanawiam się czy Ci mechanicy z czymś w ciula nie polecieli. Bardzo proszę o jakies sensowne odpowiedzi. Z góry dziękuje

koziolek

SuperMechanior
Punktów
140
Miasto
Lubelskie,
podejzewam ze moze byc cos z rozrzadem prawdopodobnie wymaiana czujnika polozenia walka nic nie dala
musisz sie upewnic czy na prawde nie ma kompresji czy cos kreci

neo_92

Nowy
Punktów
0
Miasto
Częstochowa
Mnie chodzi po głowie jedna rzecz czy uszkodzenie nastawnika vanosu gdyż podczas wymiany czujnika wałka rozrządu byl demontowany mogło spowodować jakies problemy z rozrządem czego skutkiem jest uszkodzony silnik

A

autozibi

Witam posiadam samochód BMW E39 końcówka 97r z silnikiem 2.0 M52. Ostatnio oddałem samochód do naprawy ponieważ zdarzyło mu się ze samochód samoistnie potrafił zgasnąć. Po podłączeniu do komputera został wykryty błąd czujnika położenia wałka rozrządu. Czujnik wymieniony zabrałem od mechanika przejechałem 15km i ok. Postawiłem samochód na pare dni do garażu. Ostatnio poszedlem do garażu chciałem odpalić i samochód niestety zaczął dziwnie kręcic niby zapalil ale niestety po kilku sekundach zgasł i już niestety nie chce odpalić. Zaholowałem go do tego samego mechanika. Dzisiaj zadzwonili do mnie i powiedzieli że silnik nie ma kompresji. Chce zaznaczyć ze silnik był naprawde w dobrej kondycji ani nie kopcił ani nie brał oleju przyspieszał dynamicznie. Czy ktoś z was miał może podobną sytuacje bo zastanawiam się czy Ci mechanicy z czymś w ciula nie polecieli. Bardzo proszę o jakies sensowne odpowiedzi. Z góry dziękuje
Czy to nie jest czasem słynny valvetronic ?? Tzn. nie ma on podciśnienia w kolektorze ssącym .
Szukałbym problemu w rozrządzie lub elektryce .

Do góry Bottom