• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak komunikacji z każdym modułem craffter

dw00gi

Początkujący
Punktów
0
Hej witam. Panowie mam pytanie. Trafił mi się dzisiaj craffter 2.5 2010r CECA. Auto nie puszcza sygnału na rozrusznik, nie ma napięcia na EDC. Po podłączeniu launcha nie łączy się z żadnym modułem. Po przekręceniu zapłonu blat się uruchamia, kontrolka immo gaśnie, kontrolki typu ABS, DPF, adblue, trakcja itp nie gasną. Światła pozycyjne są, kierunki też (reszty nie sprawdziłem). Auto przyjechało z trasy, zostało zgaszone i już nie odpaliło. I teraz moje pytanie brzmi co może powodować że tester nie wyszukuje żadnego modułu totalne zero? Bezpieczniki na lewym słupku, przy aku jak i pod fotelem sprawdzone.

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Po pierwsze w launchu jest chyba osobna kategoria do wyboru jako crafter, a nie VW. A druga sprawa to schemat i sprawdzić zasilania i cany

dw00gi

Początkujący
Punktów
0
Po pierwsze w launchu jest chyba osobna kategoria do wyboru jako crafter, a nie VW. A druga sprawa to schemat i sprawdzić zasilania i cany
Tak masz rację. Dzisiaj chwilę posiedziałem. Jest osobno craffter. Nie mam sterowania na przekaźnik nr 7. Czy jest ktoś w stanie poratować schematem skrzynki z przekaźnikami ze słupka.

dw00gi

Początkujący
Punktów
0
Już wszystko wiem. Schemat w linku dla potomnych

Do góry Bottom