• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

brak mocy toyota avensis automatic estate 2010

kamgeh7715

Nowy
Punktów
0
witam , czy ktos moze mi pomoc i okreslic co sie dzieje w moim samoichodzie , niestety kazdy mechanik mowi cos innego, 2 dni temu przy powrocie z pracy przy zjezdzie z ronda samochod nagle stracil moc , dodawalam gazu ale samochod zwalnial ledwo udalo mi sie dojechac do zjazdu , wylaczylam samochod i po ponownym odpaleniu juz nie chcial ruszyc , ledwo kula sie do przodu , wsteczny dziala bez problemow, gaz wyje normalnie jak go wcisdkam lecz niestety jakby brakowalo mocy i nie chce jechac , jedynie lekko sie rusza do przodu , niestety skonczylo sie lawetowaniem , byl mechanik podlaczyl go pod komputer ale niewykazalo zadnych bledow, , dodam ze olej w skrzyni biegow byl wymieniany w zeszlym roku w serwisie toyoty , ostatnio mialam tez problem z czesto zalaczajacym sie abs , niewiem czy to ma jakies znaczenie , czy ktos jest w stanie okreslic co moglo sie stac

slawek2007.28

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
429
Miasto
Okolice Ostrołęki
Może byś tak pojechał, do kogoś sensownego na diagnostykę. A nie zadawał sobie trud rejestrując się na forum, i zadajęc głupie pytania co można tylko wróżyć z fusów . Chyba że chcesz dostaniesz zaraz listę co masz wymienić po kolei, tylko ciekawi mnie to czy lista nie przekroczy wartości tego żelaza.

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Na pewno pomoże Ci serwis toyoty. Może na szrocie taka druga skrzynia leży, remont obecnej się nie opłaci.
Możesz informacyjnie zapytać serwis Toyoty, co masz do stracenia, ale zawsze bliżej rozwiązania problemu.
Jaki silnik jest w Twojej Toyocie ?

To jest taka Twoja Toyota ?

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom