1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

brak wspomaganie kangoo ph2

Dyskusja w 'Zawieszenie i układ kierowniczy' rozpoczęta przez użytkownika huugo, 18-07 18.

  1. huugo

    huugo Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    10-01 13
    Postów:
    3
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    łódzkie
    Witam problem tkwi w tym że ze sterownika silnika jest brak sygnału masy na przekaźnik załączający pompę wspomagania, gdy podam na chwilę masę pompa działa. Pytanie czy w Kangoo 2007r wspomaganie elektrohydrauliczne (pompa KOYO) działa zaraz po włączeniu zapłonu, czy po odpaleniu silnika, czy po ruszeniu kierownicą co by wskazywało na czujnik kąta skrętu kierownicy?
     
  2. mazi0000

    mazi0000 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    24-04 11
    Postów:
    189
    Docenione treści:
    16
    Miasto:
    Katowice
    Może sprawdź ładowanie akmulatora ?
     
  3. slaweuszek

    slaweuszek Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    10-04 18
    Postów:
    468
    Docenione treści:
    88
    Miasto:
    Gorzów Wielkopolski
    Sprawdź kodowanie sterownika silnika, czy jest zaznaczone wspomaganie. Lubi się wysypać samo z siebie.
     
    slawek2007.28 lubi to.
  4. nickel

    nickel Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    19-02 15
    Postów:
    2 069
    Docenione treści:
    331
    Miasto:
    WLKP
    Tez tak miałem ze sterownik ktos zmieniał i nie zakodował wspomagania .
     
    slawek2007.28 lubi to.
  5. huugo

    huugo Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    10-01 13
    Postów:
    3
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    łódzkie
    Ok sprawdzę dzięki za podpowiedz
     
  6. Jarzi

    Jarzi Gaduła

    Offline
    Dołączył:
    21-04 17
    Postów:
    2 061
    Docenione treści:
    396
    Miasto:
    Kaczory
    Miałem przypadek, że po odpięciu aku na dłuższy czas zgubił wspomaganie. Też trzeba było zakodować.