1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

BSI JC PEUGEOT 3008

Dyskusja w 'Elektronika pojazdowa' rozpoczęta przez użytkownika RAFAL197210, 2-06 20.

  1. RAFAL197210

    RAFAL197210 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    8-02 13
    Postów:
    52
    Docenione treści:
    5
    Miasto:
    kolobrzeg
    Witam auto po probie czytania pinu fvdi przywi.zione martwe ciemność w srodku Wstepna diagnoza flash wysypany poratuje ktoś wsadem bsi nr 966405908002.
     
  2. nickel

    nickel Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    19-02 15
    Postów:
    2 476
    Docenione treści:
    434
    Miasto:
    WLKP
    Szkoda zachodu,takie BSI leza na alledrogo po 60 zeta.
     
  3. pawcar

    pawcar SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    6-02 17
    Postów:
    1 741
    Docenione treści:
    527
    Miasto:
    Manchester
    Flash jest ok. Bsi przeszlo w tryb economy. Spróbuj jeszcze raz odczytać po obd2. Miałem to samo.

    Jedna rada. Podłącz drugi samochód na kable i wlacz w nim silnik, tak żeby napięcie w pacjencie było na poziomie 14v w bsi
     
  4. kubart

    kubart Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    8-02 19
    Postów:
    500
    Docenione treści:
    85
    Bootloader poszedł , nie obudzisz go po obd po ODCZYCIE FVDI - juz pisalem i ostrzegalem kilka razy .
     
  5. pawcar

    pawcar SuperMechanior

    Offline
    Dołączył:
    6-02 17
    Postów:
    1 741
    Docenione treści:
    527
    Miasto:
    Manchester
    Na początku z rok temu, tak odratowalem 2007 c4 z jc bsi.

    Nic nie ryzykuje , a nóż widelec.
     
  6. kubart

    kubart Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    8-02 19
    Postów:
    500
    Docenione treści:
    85
    Na MHHAuto są pliki BSI , poprawione do wrzucenia do katalogu FVDI i wtedy moze sie udac,
     
  7. rch11

    rch11 Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    7-07 13
    Postów:
    2 649
    Docenione treści:
    631
    Miasto:
    NS
    pawcar mówi dobrze
     
  8. Mankos1974

    Mankos1974 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    14-12 16
    Postów:
    139
    Docenione treści:
    7
    Miasto:
    Warm-maz.
    Witam. Masz może te pliki ?- niestety nie mam dostępu do MHHauto.
     
  9. kubart

    kubart Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    8-02 19
    Postów:
    500
    Docenione treści:
    85
    Taak, moge cos jutro podrzucic -mam jakies JC poczytane o tych numerach, ale tylko zapis "na stole"- przez OBD jak chcesz zbootowac cos co ma wysypany boot loader?
    Ale chodzi Ci o te poprawione wsady JC od abritus? Czy o odczyty z Bsi o tych numerach? Poniewaz abritus jakis czas temu poprawial te niedogodnosci dorosnie BSI i kazali pobrac paczke flash.
     
  10. Mankos1974

    Mankos1974 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    14-12 16
    Postów:
    139
    Docenione treści:
    7
    Miasto:
    Warm-maz.
    ok. z góry dzięki. odezwę się jutro.
     
  11. RAFAL197210

    RAFAL197210 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    8-02 13
    Postów:
    52
    Docenione treści:
    5
    Miasto:
    kolobrzeg
    Drugie bsi w drodze zgranie flash i wgranie do padniętego załatwi sprawę czy robic na virgin eprom
     
  12. nickel

    nickel Grupa Wsparcia Technicznego

    Offline
    Dołączył:
    19-02 15
    Postów:
    2 476
    Docenione treści:
    434
    Miasto:
    WLKP
    EEP zapewne masz ok.Przegraj flash tylko i zobacz co bedzie.
     
  13. kubart

    kubart Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    8-02 19
    Postów:
    500
    Docenione treści:
    85
    Potrzebuje sygnature identyfikator z twojego flash, znajdziesz w katalogu abritus (np. JCI_BSI_7F0B.bin) tam gdzie uwałił przy odczycie PIN,
    EEPROM nie ruszaj jest 100% sprawny,
     

    Załączone pliki:

    RAFAL197210 lubi to.
  14. Mankos1974

    Mankos1974 Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    14-12 16
    Postów:
    139
    Docenione treści:
    7
    Miasto:
    Warm-maz.
    Dokładnie o te poprawione wsady.
     
  15. RAFAL197210

    RAFAL197210 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    8-02 13
    Postów:
    52
    Docenione treści:
    5
    Miasto:
    kolobrzeg
    Podrzuce kolo 11 musze podjechać do kolesi co czytali to fvdi

    mam ID 171FE7/PSA/JCI BSI 7F0B
     
  16. RAFAL197210

    RAFAL197210 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    8-02 13
    Postów:
    52
    Docenione treści:
    5
    Miasto:
    kolobrzeg
    WIELKIE dzieki dla kolegi Kubart wgrany flash i auto zyje