• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Buczenie mercedes Vito

Kamoon

Nowy
Punktów
0
Witam! Mam problem z moim Mercedesem Vito 2,2 cdi 111 Kasten, a mianowicie chodzi o Buczenie które pojawia sie mniej więcej przy 2700 a 3500 obr./min. Praktycznie na każdym biegu na 6 przy prędkości 130 jest wręcz nie do zniesienia, uwzględniając fakt ze z ta prędkością zwykle sie poruszam ( autostrada ) Proszę o pomoc? I nakierowanie gdzie zacząć szukać. Przyznam ze to mój pierwszy Mercedes i kompletnie nie wiem jak sie za to zabrać. Pozdrawiam i z góry dziękuje za podpowiedzi!

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Łożyska piast, półosie, skrzynia biegów... Dzieje się to podczas jazdy tylko czy na biegu jałowym również przy tych obrotach? Ale skoro to mercedes to trzeba go przeprosić za różnorakie traktowanie i zaprowadzić do warsztatu, tam się nim zaopiekują i postarają się pomóc.

Kamoon

Nowy
Punktów
0
Łożyska piast, półosie, skrzynia biegów... Dzieje się to podczas jazdy tylko czy na biegu jałowym również przy tych obrotach? Ale skoro to mercedes to trzeba go przeprosić za różnorakie traktowanie i zaprowadzić do warsztatu, tam się nim zaopiekują i postarają się pomóc.
Dzieje sie tylko podczas jazdy po wyciśnięciu sprzęgła nic nie słychać, wrażenie takie jak by podczas obciążenia. Z tym mechanikiem to rożnie jest jestem aktualnie w Niemczech i tu jak zaprowadzę to jak zaczną wymieniać to mi wartość samochodu przekroczy
Miałem podobne odgłosy w T5 ale w tamtym przypadku dopięła sie odma, tu sprawdzałem i niby wszystko siedzi.

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Osobiście to bym sprawdził skrzynie i most /dyfer, jeśli to,, buczenie "występuje tylko pod obciążeniem.

Punktów
0
Ten sam problem 100 tys. Najazdu oleje w skrzyni i dyfrze zmienione. Buczy głośno 120-140 mniej więcej po wciśnięciu sprzęgła cicho. Ktoś coś wie?

Do góry Bottom