• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Buczenie podczas skrętu Golf ii

Norbert121

Gaduła
Punktów
0
Witam,

podczas jazdy z większą prędkością w samochodzie słychać buczenie.
Gdy dodać do tego skręt w prawo robi się jeszcze głośniej.
Mechanik powiedział mi, że to łożysko z przodu, wymieniłem dwa, a problem nadal nie ustał.

Co może być przyczyną?

Pozdrawiam.

P

PogotowieSamochodoweUK

Ja na poczatek zamienil bym opony z lewej na prawa i sprawdzil czy nie buczy po tym na zakrecie w przeciwna strone;)
Kolejna sprawa to zawieszenie ukladu wydechowego i roznych blach wokol nadkoli.

Norbert121

Gaduła
Punktów
0
Mam teraz zimówki, więc zmienię na letnie i zobaczę co się będzie działo.
W jakim sensie zawieszenie układu wydechowego?

P

PogotowieSamochodoweUK

Zaieszenie ukladu wydechowego czyli wszelkie gumy i amortyzatory ukladu wydechowego na ktorych on sie porusza czy tez wisi.

Jesli np wydech ci tanczy na boki i czegos dotyka to rezonans moze byc taki jak by ci ktos auto na pol ciol albo i taki cichy ''wkur...acz postojowy'':D

Vermin

Początkujący
Punktów
1
Łożysko podpory półosi o ile? Ewentualnie problemu można jeszcze szukać w samej skrzyni. Sprawdź stan oleju w skrzyni. A może buczenie występuje na konkretnym biegu/przy konkretnych prędkościach? Obstawiłbym łożysko skrzyni na wałku atakującym. Na zakrętach w prawo robi się głośniej bo olej w skrzyni pod wpływem przeciążenia na zakręcie odpływa od niego - w sensie to było by wyjaśnienie gdyby tak było. Ale nie ma co, najpierw te wyższe posty :). A jak na zakrętach w lewo? Głośne to buczenie?

Do góry Bottom