• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Bus -padło sprzęgło w Berlinie - jak dowiezć do Szczecina

Mat3ys

SuperMechanior
Punktów
78
Miasto
Kuj-Pom
Znajomy na niemcowni wymieniał w t4 cały silnik. Koło szrotu na parkingu podłożyli worki, żeby olej nie kapnął przypadkiem na ziemię. Milicja przyjechała popatrzyła i dała sobie spokój. Ale na obiekcie szrotu nie było nawet mowy, żeby wpuścili robić.

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Akcja w ASO audi w mieście wojewódzkim ściany wschodniej :).
24.12. rano, minus 20 stopni Celsjusza- kilkanaście lat temu gdy w usługach hossa była przednia.
Klient łamaną polszczyzną ze wschodnim akcentem zleca wymianę sprzęgła w Passacie.
Niestety w wigilię serwis nie podejmuje się wykonania usługi z gwarancją ukończenia przed kolacją ;)
- To sprzedajcie mnie sprzęgła komplet Pany!
-OK.
Po dwunastej serwis chce zamykać bramę- ale na parkingu przed serwisem klient....
- Pany, jeśczio pol godiny i ja ujezżaju.
Gość właśnie kończył wymieniać sprzęgło sam jeden na parkingu przed serwisem na tym mrozie.
I nikt go z parkingu nie wyrzucał;).
Ludzkie Pany:rolleyes:

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
To do ringu będzie z 8 km no i ok 6 skrzyzowań ze swiatłami.
Ani bym się nie zastanawiał. Wsadzić kumatego kierowcę z jakim takim wyczuciem auta i zjedzie bez problemu, tylko całą akcję przeprowadzać po 21-szej. Jakieś dwanaście lat temu z Gdańska pod Kraków przyjechałem Manem bez sprzęgła. Nie było autostrady i po drodze trzeba było się przez kilka miast i miasteczek przecisnąć. 500 km, a Ty ile będziesz miał do Szczecina? 150 w maksie.

Korneliusz

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Szczecin
www.multisat.com.pl
Już przywiozłem na lawecie. W Polsce to bym kombinował , w tam w reichu to jakbym trafił na namolnego policemana to mandat bylby wyższy niz te 200 euro.
Tak że dziękuję kolegom za wypowiedzi. Być moze innym się przyda taki przykład w przyszłości gdyby trafiła się podobna historia.

Do góry Bottom