• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

C3 1.0 VTi EB0 momenty dokręcania

Dino550i

Początkujący
Punktów
2
Cześć, mam Citroena C3 1.0 VTi EB0, niestety jakiś czas temu sinik zaczął palić olej i to w znacznych ilościach, dymić na biało, tracić moc itp.
Koniec końców sinik okazał się zatarty (tłoki + cylindry choć te nieznacznie lekko porysowane i owalizacja +/-0.25. Poszły na rozwiert, nad wymiar +0.5), blok i głowica wróciły ze szlifierni tłoki też przełożone.
Panewki i wał ok wiec zostawiam, tylko szukam teraz i znaleźć nie umiem momentów do tego silnika...
Więc pytanie/prośba czy ktoś byłby tak uprzejmy i mógł wskazać gdzie znajdę takie dane? Oczywiście na googl'ach szukałem z 2h i nic o 1.0 VTi :/ do 1.0 VVTI są ale to nie to samo chyba raczej :)

Z góry dziękuję za pomoc!!!

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
szybciej znajdziesz tekst - producent nie zaleca remontu i zadnych danych nie znajdziesz

w nowych g.....coraz częściej tak jest

Dino550i

Początkujący
Punktów
2
@kubart
Dzięki wielki za odpowiedź, wygląda na to że to to :D
konkretnie to: Citoren C3 1.0 Vti 2014 VIN: VF7SCZM0W649755

ciezko takie na google- za to sie płaci :)
No właśnie nawet płatnych nie widziałem, niby na jednej jakieś ang. stronie znalazłem że kupić idzie ale wg. spec nie ma tam tego silnika dla C3 :|

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1574
No właśnie nawet płatnych nie widziałem, niby na jednej jakieś ang. stronie znalazłem że kupić idzie ale wg. spec nie ma tam tego silnika dla C3 :|

nie szukaj na "dziwnych" stronach, bo one chcą tylko kasę wyciągnąć i wiele z nich są lewe.
kubar miał na myśli coś w stylu: autodata, workshop- płatne i specjalizowane serwisy z danymi o naprawie aut

Do góry Bottom