Igormasakrator
Uczestnik
- Punktów
- 0
Witam wszystkich ponownie.
Mam problem, wymieniałem rozrząd w Calibrze 2.5 V6, wymieniłem UPG, do tego splanowałem obie głowice, dotarłem zawory, sfrezowałem gniazda, poszły nowe uszczelniacze zaworów, założyłem nawet wałki ssące od omegi 3.o.
I jaki finał? ja tu się szykuje na poprawę mocy ( choćby przez wałki, a tu zamiast 170 KM, mam gdzieś ze 120... ;( no masakra jakaś)
Czy możliwe że baran źle ustawił rozrząd ? bo na początku źle ustawił i nie odpalało auto i szczelał w wydech, potem się dopatrzył błędu ustawił niby dobrze...
A objawy wszystkie jakie zauważyłem to:
- spadek mocy (jakby miał gdzieś około 110-120 KM)
- od około 3 tyś obrotów łapie dziwny lekki strzał mocy...
- Na ciepłym traci trochę mocy
- na wyższym biegu lepiej się wkręca przy normalnym wciskaniu gazu, przy mocniejszym wciśnięciu go zamula.
Pomóżcie... ;( bo nie da się jeździć tym autem w takiej sytuacji.)
Jest w stanie ktoś pomóc ?
Mam problem, wymieniałem rozrząd w Calibrze 2.5 V6, wymieniłem UPG, do tego splanowałem obie głowice, dotarłem zawory, sfrezowałem gniazda, poszły nowe uszczelniacze zaworów, założyłem nawet wałki ssące od omegi 3.o.
I jaki finał? ja tu się szykuje na poprawę mocy ( choćby przez wałki, a tu zamiast 170 KM, mam gdzieś ze 120... ;( no masakra jakaś)
Czy możliwe że baran źle ustawił rozrząd ? bo na początku źle ustawił i nie odpalało auto i szczelał w wydech, potem się dopatrzył błędu ustawił niby dobrze...
A objawy wszystkie jakie zauważyłem to:
- spadek mocy (jakby miał gdzieś około 110-120 KM)
- od około 3 tyś obrotów łapie dziwny lekki strzał mocy...
- Na ciepłym traci trochę mocy
- na wyższym biegu lepiej się wkręca przy normalnym wciskaniu gazu, przy mocniejszym wciśnięciu go zamula.
Pomóżcie... ;( bo nie da się jeździć tym autem w takiej sytuacji.)
Jest w stanie ktoś pomóc ?