• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Car tuner potrzebny od zaraz!

Ventori

Początkujący
Punktów
0
Szukam rzetelnej osoby/firmy która zajmuje się strojeniem aut w okolicy Katowic. Najlepiej ktoś kto miał wcześniej styczność z francuzami, chodzi mi dokładnie o silnik THP. Auto mi jedzie AFR na poziomie 14.4. Wymieniłem już "pół samochodu" a problem nadal nie ustępuje. Potrzebuje osoby która podepnie się takim komputerem, który będzie wstanie wskazać dlaczego mam tak wysoki afr i przy okazji chciałbym zwiększyć moc.

Mikidz

SuperMechanior
Punktów
442
Miasto
Pomorskie
A może ktoś już właśnie zwiększał moc razem ze szwagrem i podkręcili turbo, a że paliwem trzeba to podlać to tam już nie istotne :D

Ventori

Początkujący
Punktów
0
A może ktoś już właśnie zwiększał moc razem ze szwagrem i podkręcili turbo, a że paliwem trzeba to podlać to tam już nie istotne :D

Czy tuner jest w stanie mi to jednoznacznie powiedzieć po podpięciu się specjalistycznym komputerem ?

kubart

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
186
www.ecudiagnostyka.pl
Czy tuner jest w stanie mi to jednoznacznie powiedzieć po podpięciu się specjalistycznym komputerem ?
Sama ingerencję w mapę oczywiście że tak- będzie wiedziec czy ori czy mod.
Ale czy zlokalizuje problem to zależy gdzie się udasz. Jak masz sprzęt do diagnozy to zawsze możesz u tunera wrócić do ori zrobić adaptacje i szukać problemu a potem soft tuning jak nie znasz pochodzenia auta.To jest najlepsza droga uwierz mi a nie wymiana pół samochodu jak piszesz a potem lament.

maciek.k-k

SuperMechanior
Punktów
619
Miasto
OPOLSKIE
Szukam rzetelnej osoby/firmy która zajmuje się strojeniem aut w okolicy Katowic. Najlepiej ktoś kto miał wcześniej styczność z francuzami, chodzi mi dokładnie o silnik THP. Auto mi jedzie AFR na poziomie 14.4. Wymieniłem już "pół samochodu" a problem nadal nie ustępuje. Potrzebuje osoby która podepnie się takim komputerem, który będzie wstanie wskazać dlaczego mam tak wysoki afr i przy okazji chciałbym zwiększyć moc.
Dobra firma to Ecumod - tyllo tyle ze w Bielsku białej więc jakieś 60 km od ciebie ale chlopaki kumaja francuzy i mysle ze sobie poradza z tematem.

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
678
Miasto
NS
Zobacz czy sterownik był rozbierany to częściowo się dowiesz czy był kręcony

Do góry Bottom