• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Cdif2 - pomoc odnośnie uruchomienia sprzętu i oprogramowaniem

xajer

Nowy
Punktów
0
Witam !
Może tutaj będzie mi ktoś w stanie pomóc lub nie.... , otóż problem polega na tym iż kupiłem sobie na znanym portalu interfejs Cdif/2 + multiplekser. Nie potrzebuję tego urządzenia do jakiś profesjonalnych czynności jednakże czy to ja , czy moja żona , czy rodzice posiadają różne marki samochodów a że zajmuję się amatorsko mechaniką nie będę kupywał do każdej marki osobnego komputera a że pracowałem u mojego wujka na warsztacie na tym sprzęcie uznałem że warto a kupując go nie dawno kosztował nie wiele. Niestety nie jestem aż tak bogaty żeby móc kupić sobie kompa za 3-4k.....

Do rzeczy :
Zamówiłem zestaw cdif'a + płytkę z oprogramowaniem 06/2010. Wszystko przyszło , wrzucam płytę do napędu i tu zonk pokazuje "płyta pusta"... , drugi napęd to samo , trzeci to samo...... myślę dobra pobiorę oprogramowanie z internetu , próbowałem na wersjach 2012/2014 itp. , nic wywala cały czas błąd i woła o Klucz i każe wskazać klucz , oczywiście do pobranego oprogramowania jest klucz jednakże po wybraniu go wywala że klucz nieprawidłowy. Jak już doczytałem w innych tematach tutaj z forum że nici z dzwonienia do Axes bo nie dadzą klucza , interfejs ponoć jest zespolony z danym oprogramowaniem i kluczem do niego , znaleźć nigdzie nie mogę oprogramowania z czerwca 2010 , kończą mi się powoli pomysły i idąc tak dalej będę sobie ten fajny sprzęt mógł wywalić do kosza..... , staram się być samowystarczalny , uczyć się samemu i na swoich samochodach ale wiecznie co człowiek odłoży sobie pieniądze aby dokupić sobie coś do swojego "warsztatu" i może okazać się że kiedyś będzie to moje źródło dochodu wiecznie kłody pod nogi......

Jest ktoś w stanie pomóc , doradzić coś rozsądnego ?
Proszę tylko nie udzielać złotych rad typu : zwróć sprzęt do sprzedającego bo staramy się rozwiązać ten problem razem , nie kąbinuj zapłać 2k za abonament czy inne.... bo nie chodzi mi o specjalne piracenie sprzętu bo też nie o to chodzi ale jak po forach czytam że Axes ma w dupie pomoc to co mam zrobić ??? Nie każdego stać , a każdy kiedyś zaczynał.

Pozdrawiam.

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
937
Miasto
PGS
Jeśli nie masz oprogramowania to "oprawić w ramkę " I będzie fajny obraz. Sam już sobie napisałeś... grupa cdif nie prowadzi "archiwum ".

xajer

Nowy
Punktów
0
Spoko , dzięki mimo tego za odpowiedź chciałem potwierdzić czy aby na pewno nie ma na to jakiejś innej możliwości :) Nic sprzedający nie ogarnie mi programu to będę zwracał po co mi coś co nie działa.

riko

SuperMechanior
Punktów
18
Może działać , ale trzeba opłacić "'karę" za aktualizację oprogramowania jeżeli jest taka możliwość. Zadzwoń do producenta to się dowiesz wszystkiego. Niestety sprzęt się starzeje obecnie bardzo szybko i trzeba wymieniać bo brak możliwości aktualizacji oprogramowania.

Do góry Bottom