• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

centralny zamek sharan 2002r

ostry957123

SuperMechanior
Punktów
16
Miasto
Kalisz
Witam. Panowie mam problem z sharan 2002r z centralnym zamkiem. No to tak Klapa sie zamyka, wlew także i drzwi od kierowcy. Dzwi od kierowcy czasami nie idzie odtworzyć z pilota. Drzwi sie otwierają z kluczyka, a reszta to ślepe zamki. Mega macs nie łączy się z centralnym zamkiem. Jak zamkniesz sie od środka guzikiem w drzwiach to da rade, ale otworzyć nie chce bądz po kilku próbach. Ma ktoś schemat instalacji do tego auta. Sterownik od centralnego gdzie sie znajduje. Jakaś masa do tego to gdzie. Kabel w drzwiach 1 był uszkodzony to naprawiłem. Reszta jest ok.

bono09

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
Szczecin/ Gorzów Wlkp.
Któryś z cięgien zamków jest uszkodzony, najprawdopodobniej tylne drzwi lewe lub prawe. Cięgno blokuje zamek drzwi a przez to świruje centralka. Temat przeze mnie przerabiany osobiście na moim sharanie z 2002 roku.

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
941
Miasto
PGS
Pod testerem ładnie widać która drzwi są zamknięte a które otwarte. Na moje to podjechać na komputer

bono09

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
Szczecin/ Gorzów Wlkp.
Różnie z tym kompem chyba, bo ten rocznik jeszcze nie ma modułu komfortu. U mnie ogarnąłem to "na czuja". Jedna z wewnętrznych klameczek przy ręcznym otwieraniu i zamykaniu wyraźnie ciężej chodziła niż pozostałe. Rozebrałem boczek i trafiłem.

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
941
Miasto
PGS
Coś mi świta że tam są krańcówki w zamkach i one będą broić

ostry957123

SuperMechanior
Punktów
16
Miasto
Kalisz
Mega macs nie łączy sie z centralką. Boczki zdejmę i zobaczę.

Do góry Bottom