• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Centralny zamek z pilota A3 8P

Radek271

Gaduła
Punktów
69
Witam, jako że nie robiłem tego jeszcze w autach koncernu VW,chciałbym się poradzić :)
W audi a3 8P 1.9tdi nie działa pilot tzn. nie zamyka auta ani nie otwiera. Dioda na pilocie mruga, została wymieniona bateria. Klient kupił samochód już z istniejącym problemem. Nie mam vcds (aż wstyd, muszę zainwestować), ale znajomy ma więc w razie czego można spróbować programowania.
Natomiast po podłączeniu do delphi widzi 2 zaprogramowane kluczyki. Po naciskaniu na pilocie słychać cykanie przekaźnika w module komfortu w bagażniku. Więc antena raczej sprawna, odbiera sygnał. Próbowałem procedury z wkładaniem kluczyka do stacyjki, naciskanie przycisków itp. Mogę chyba zdobyć ten drugi kluczyk od klienta ale to jest chyba zbyteczne, skoro interfejs widzi 2 kluczyki zaprogramowane. Centralny zamek oczywiście działa (z kluczykiem w drzwiach). Czego szukać? Jakieś pomysły ?
Z góry dzięki Panowie ;)

Mpps

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
LU-belskie
A czy Delphi da informacje czy to właśnie te klucze są zapisane??

VCDS mógłbyś sprawdzić czy dany pilot nadaje się do zakodowania w danym aucie i czy jest dany pilot dopisany czy nie.

Radek271

Gaduła
Punktów
69
W sobotę samochód przyjeżdża, sprawdzę to na VCDS znajomego.. czy akurat ten klucz jest zaprogramowany. Jeszcze się odezwę..

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
641
Miasto
WLKP
Tez mam takie A4,na przyządzie pilot wysyła a dopisac go nie idzie,szukam drugiego pilota.

dextech

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Sląskie
No tam występuje 3 pilotów z 3 rodzaje częstotliwości, nie każdy moduł komfortu obsługuje 3 częstotliwości.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
641
Miasto
WLKP
kazdy obsługuje jedną czestotliwosc,nie ma uniwarsalnych komfortów.

dextech

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Sląskie
hmm nie wiem jak w audi ale w golf 5 sa moduły pod 3 częstotliwości.

JARECKI22

Początkujący
Punktów
1
Miasto
ddz
RADEK 271. Mam zapytanie. I jaka była przyczyna w audi a3 8p odnośnie pilota?Mam identyczny objaw już długo z tym walczę i niestety nadal nic

Do góry Bottom