• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Chłodnicę wody do Toyota Corolla E11 D4D 2.0

meff

Bywalec
Punktów
3
Miasto
Kartuzy
poszukiwana pilnie bo oryginalna rozsypała się w proch numer oryginału 16400-27020 do Corolla D4D produkowanej od 2001.08 do 2001.10 oto link do zamiennika również nie dostępny
http://e-katalog.intercars.com.pl/#...30-ACI_53002356-O16033-chlodnica-silnika.html

Obdzwoniłem już wszelkie możliwe firmy z częsciami używanymi do japońskich aut bez skutku, może ktoś ma namiary na takową chłodnicę.

meff

Bywalec
Punktów
3
Miasto
Kartuzy
nawet w ASO mają kłopoty - sprowadzić mogą ale dopiero na drugą połowę lipca przy cenie prawie 1800zł (notabene 1/3 wartości rynkowej auta) więc chyba muszę znaleźć firmę która porządnie wymieni rdzeń w tym co zostało po starej chłodnicy...

meff

Bywalec
Punktów
3
Miasto
Kartuzy
znalazłem już chłodnicę z rozbitka za bagatela 200zł, jutro jadę ją obejrzeć na szczęście jest tylko 200km ode mnie, bo u nas nie ma takich chłodnic nowych tudzież zamienników, obdzwoniłem wszystkich hurtowników i większość szrotów...

michał żynis

Bywalec
Punktów
5
Witam

nie chce mi się wierzyć, że do d4-d nie mozna namierzyć chłodnicy. Nr oe
masz z serwisu, czy sam narzuciłeś z jakiegoś katalogu??

meff

Bywalec
Punktów
3
Miasto
Kartuzy
numer mam z ASO dostępność w Polsce praktycznie zerowa, ale na szczęście znalazłem firmę która dorobiła mi "wkład" bazując na innej chłodnicy od corolli i autko śmiga ponownie, mój model d4d jest o tyle nietypowy że produkowany był tylko przez 2 miesiące - temu ciężko coś dopasować

Do góry Bottom