• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Chevrolet Cruze problem z odpaleniem

Rafałek3131

SuperMechanior
Punktów
2
Miasto
Radomsko
Witam serdecznie wszystkich proszę o poradę posiadam samochód marki Chevrolet Cruze 2.0VCDI 163km 2012 rok auto chodziło na dotyk. Ostatnio zatankowałem auto i już od tej pory nie zapala kręci chce zapalić a nie może paliwo idzie jagby odcinało mu paliwo przekaźnik rozrusznika szwankuje raz łapie raz nie ale nie zapala czy to może być to komputer nie pokazuje żadnych błędów nagle się to zrobiło czy to imobilajzer odcina gdzie szukać przyczyny jak komputer pokazuje zero błędów zagadka naprawdę z dnia na dzień filtr paliwo nowy i co mu się stało zauważyłem że jak przekręcam kluczyk wskazówki zegara nie ruszają się wcześniej robiły obrut i wracały i auto paliło czy to ma wpływ nie mam pojecia załączam plik

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1627
Ostatnio zatankowałem auto i już od tej pory nie zapala kręci chce zapalić a nie może

może trefne paliwo
paliwo idzie jagby odcinało mu paliwo przekaźnik rozrusznika szwankuje raz łapie raz nie ale nie zapala czy to może być to komputer nie pokazuje żadnych błędów nagle się to zrobiło czy to imobilajzer odcina gdzie szukać przyczyny jak komputer pokazuje zero błędów zagadka naprawdę z dnia na dzień filtr paliwo nowy i co mu się stało zauważyłem że jak przekręcam kluczyk wskazówki zegara nie ruszają się wcześniej robiły obrut i wracały i auto paliło
akumulator sprawny i naprawdę naładowany?
czy widać obroty silnika przy odpalaniu?
zapowietrzony po wymianie filtra paliwa? źle podłączony filtr?
załączam plik
jaki plik? gdzie?

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Co nie odpalimy. Ja nie dam rady. Ostatnio nauczyłem się kupować na allegro to dam rade. Wrzuć zdjęcia góry silnika tam na 99 % siedzi multijet od fiata

Do góry Bottom