• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Chevrolet Lacetti kombi 1,6 109 km 2008 r.szarpanie i gaśnięcie silnika na wolnych obrotach

bernik1

Nowy
Punktów
0
Witam szanownych forumowiczów.
Mam problem z moim Chevroletem Lacetti kombi 1,6 109 km z 2008 roku benzyna + lpg , a mianowicie szarpie i gaśnie na wolnych obrotach, była wymieniana przepustnica najpierw używana, przez około miesiąc było prawie dobrze potem niestety znowu wróciły te same objawy, następnym krokiem była wymiana na nową przepustnicę i tym razem trochę pojeździłem niby było ok, ale po jakimś czasie znowu te same objawy. Ostatnio mechanik adoptował mi przepustnicę , ale nie serwisowym skanerem Chevroleta, bo podobnież nie daje rady tylko innym programem, ale nic nie pomogło, czytałem, że tylko program Chevrolet Explorer w wersji rosyjskiej to może zrobić dobrze. Mam pytanie czy ktoś z Krakowa lub okolic ma taki program i mógłby mi pomóc, bo problem mam już od ponad roku i narazie nikt nie jest w stanie nic na to poradzić, a może problem tkwi w czymś innym. Nie znaleziono nieszczelności poprzez spryskiwanie pianką po większości wężykach i okolicach. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.Pozdrawiam Michał.
Ps. jeżeli napisałem coś nie tak to przepraszam, ale jestem pierwszy raz na takim forum.

Do góry Bottom